Správy

Sýrski študenti dnes v Bratislave demonštrovali na podporu Ruska

Pred budovou ruskej ambasády v Bratislave dnes demonštrovali sýrski študenti. Chceli sa takto podľa vyjadrenia ruského veľvyslanectva poďakovať ruskej vláde za postoj v boji proti terorizmu v Sýrii a pomoc sýrskej armáde.

Ilustračný obrázok k článku Sýrski študenti dnes v Bratislave demonštrovali na podporu Ruska
Zdroj: Dnes24.sk

Veľvyslanectvo Ruskej federácie v SR informovalo, že akciu zorganizoval Zväz sýrskych študentov v Bratislave.

„Ruská federácia je, bola a vždy bude podporovateľom a ochrancom mieru na svete a dodržiavania medzinárodného práva,“ tlmočila ambasáda slová predsedu zväzu sýrskych študentov Aliho Assada.

Operácia ruského letectva v Sýrii sa začala 30. septembra na základe žiadosti sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Ciele ruských vzdušných úderov sa majú vyberať na základe konzultácií ruského a sýrskeho velenia a ruská strana pritom zdôrazňuje, že útočí len na pozície islamistov.

Rusko podľa svojho premiéra Dmitrija Medvedeva nepodniká operáciu v Sýrii na podporu sýrskeho prezidenta, ale proti teroristom.

Premiér to uviedol v sobotu (17.10.) v rozhovore pre reláciu Správy, vysielanú televíziou Rossija.

Dodal, že Rusko v Sýrii bráni aj svoje štátne záujmy, pričom citoval slová ruského prezidenta Vladimira Putina, že „ak sa týchto teroristov nepodarí zlikvidovať tam (v Sýrii), prídu do Ruska.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM