Michaela Katonová Kultúra

Svetová huslistka Alexandra Soumm hrala na pomoc detským pacientom na Kramároch

Jedna z najlepších huslistiek sveta Alexandra Soumm hrala v stredu 16.decembra na pomoc detským onkologickým pacientom na Kramároch. Na dobročinnom koncerte sa vyzbieralo takmer 13 tisíc eur, ktoré poputujú do Detskej fakultnej nemocnice na kliniku detskej hematológie a onkológie na Kramároch.

Ilustračný obrázok k článku Svetová huslistka Alexandra Soumm hrala na pomoc detským pacientom na Kramároch
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie podporila Nadácia VÚB a Ministerstvo kultúry SR. Informovala o tom Eva Šoucová. Alexandra Soumm sa snaží pomáhať aj prostredníctvom svojej vlastnej nadácie. Svoj talent predviedla v priestoroch Veľkého evanjelického kostola na Panenskej ulici v Bratislave. Pozvanie prijal aj slovenský husľový virtuóz Dalibor Karvay.

„Sólisti vystúpili v sprievode orchestra Sinfonietta junior. Mladí talentovaní študenti si tak mohli na jednom pódiu zahrať s virtuózmi svetového mena,“ doplnila Šoucová. Informovala, že na detských pacientov prispela sumou 10.000 eur Nadácia VÚB, zvyšok venovali návštevníci koncertu.

Súčasťou dvojdňového programu Alexandry Soumm na Slovensku boli aj Majstrovské kurzy pre mladých huslistov. Hudobníci mohli využiť príležitosť dostať hodinu hudby zadarmo od jednej z najlepších huslistiek sveta.

„Nadácia VÚB rozvíja svoj vzdelávací program aj v oblasti umenia. Mladé talenty potrebujú podporu a možnosť výmeny skúseností so svetovou špičkou,“ povedala Elena Kohútiková, členka správnej rady Nadácie VÚB.

Prečítajte si tiež: Bratislavské deti namaľovali dejiny svojho mesta

Zdroj foto: operaslovakia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM