rbt Rôzne Správy

SVET O SLOVENSKU: Župan Droba a poslanec Žiak sa „POBILI“ v taiwanskom parlamente!

Slovenská delegácia mala na návšteve Taiwanu dobrú náladu. Okrem obchodnej spolupráce ju zaujal aj miestny politický folklór.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Župan Droba a poslanec Žiak sa „POBILI“ v taiwanskom parlamente!
Zdroj: Youtube.com/Formosa

Bratislavský župan Juraj Droba sa v taiwanskom parlamente pobil s poslancom Národnej rady SR za SaS Miroslavom Žiakom. Našťastie nešlo o ozajstný spor, ale o „pózu pre fotografov inšpirovanú nedávnou šarvátkou medzi domácimi zákonodarcami“, informuje Taiwan News.

Diera v portréte

Po minulotýždňovom zasadnutí slovensko-taiwanskej parlamentnej skupiny sa delegácia vybrala na návštevu rokovacej sály. „Návštevníci si všimli dieru v portréte Sun Jat–sena,“ významného čínskeho politika začiatku 20. storočia.

Poškodený obraz bol pamiatkou na májovú bitku medzi opozičnými poslancami, v ktorej jeden z nich hodil do portrétu počas strkanice fľašu. Zábery z bitky zákonodarcov obleteli celý svet a zjavne zaujali aj slovenskú delegáciu.

„Zaujímavý“ incident

Podľa poslanca Hsu Chih–chieha, ktorý návštevníkov zo Slovenska prevádzal, jeho hostia označili incident za zaujímavý. Zároveň však dodali, že rozdielne názory sú v demokratických krajinách normálne a „vyjadrili obdiv taiwanskej demokracii a rôznorodej spoločnosti.

Simulovaná bitka medzi županom Drobom a poslancom Žiakom pred kamerami miestnych novinárov však nebola jediným dôvodom návštevy Taiwanu. J. Droba napríklad podpísal dohodu o spolupráci Bratislavského kraja s trojmiliónovým taiwanským mestom Kaohsiung.

Medzinárodná spolupráca sa často koná len na papieri, ja mám rád konkrétne a hmatateľné výsledky,“ dodal J. Droba.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM