ESL Rôzne Správy

Svahy okolo Bratislavy riadne zbeleli. Kedy sa budeme lyžovať?

Na Pezinskej Babe napadol aj prírodný sneh. Pozor na poľadovicu a hmlu.

Ilustračný obrázok k článku Svahy okolo Bratislavy riadne zbeleli. Kedy sa budeme lyžovať?
5
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Počas vianočných sviatkov sa aj na svahoch blízko Bratislavy riadne ochladilo. Teploty klesli pod nulu a tak umelo zasnežovali na Pezinskej Babe aj na Zochovej chate. Avšak na to, aby mohli spustiť vleky, potrebujú prevádzkovatelia ešte pár dní zimy a prírodného sneženia.

Zasnežovanie

„Už podvečer sa začala nasúvať hmla pri čerstvom juhovýchodnom vetre, a zatiaľ sa stále drží. Do rána na Pezinskej Babe spadlo trošku snehu do 1 cm, ktorý prekryla približne 3 mm vrstva ľadu. Technické zasnežovanie sme museli pre tvorbu poľadovice, silný vietor a vyššiu teplotu prerušiť,“ hlásil dnes (28.12.) ráno Lyžiarsky klub Baba. Napriek tomu, že lyžovačka tam stále nehrozí, sú to dobré správy. Ešte deň pred Vianocami bolo totiž na Babe extrémne teplo a vyzeralo to tam ako na jar.

Zochova chata

„Na to, aby sme spustili vleky potrebujeme ešte viac zimy a snehu. Zatiaľ to teda nehrozí. Situácia na Zochovej chate je trochu lepšia, ešte sa rozhodujeme, či tam odštartujeme sezónu tento týždeň,“ vraví pre Bratslava24 Ján Reisenauer z Lyžiarskeho klubu Baba. Na Zochovej chate je maličký vlek, ktorý využívajú najmä deti.

Meteorológovia hlásia na najbližšie dni zimu aj v Bratislavskom kraji, treba teda sledovať, či bude dostatočná na to, aby aj u nás odštartovali lyžiarsku sezónu.

foto je ilustračné

Koniec roka 2020

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM