Alexandra Húsková Rôzne

Susedská večera má prelomiť mestskú anonymitu. V Dúbravke sa jej zúčastnilo 430 ľudí

V dnešnej uponáhľanej dobe majú susedia minimum príležitostí spoznávať sa a stretávať sa so svojimi susedmi – či už z vedľajšieho bytu, domu alebo najbližšieho okolia. Prelomiť mestskú anonymitu spoločenskou akciou a zároveň aj propagovať svoj nový katalóg sa podarilo švédskej firme.

Ilustračný obrázok k článku Susedská večera má prelomiť mestskú anonymitu. V Dúbravke sa jej zúčastnilo 430 ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Ako prvú takúto akciu na Slovensku v Dúbravke organizovala firma IKEA v spolupráci s Mestskou časťou Bratislava Dúbravka a to 3.septembra v parku na Pekníkovej ulici.

Nasledovať bude ešte jedna susedská večera v mestskej časti Bratislava – Staré Mesto a to na 9. septembra o 17:00 hodine v parku na Jakubovom námestí.

Pozvánku môžte získať TU.

Prvej susedskej večere v parku na Pekníkovej ulici v Dúbravke sa zúčastnilo viac ako 430 ľudí. Okrem obľúbených mäsových guľôčok mohli ochutnať aj grilovaného lososa či zeleninu, párky s opečenou cibuľkou a ďalšie typické škandinávske pokrmy.

„Susedská večera umožní ľuďom lepšie spoznať svojich susedov pri príjemnom posedení a dobrom jedle. Hlavnou témou je život v kuchyni. Je zameraný na všetko, čo sa týka jedla – od stolovania, varenia, jeho prípravy, či stretávania s rodinou a priateľmi,“ hovorí Michal Kroupa, manažér externej komunikácie IKEA ČR.

Novostavby a len na území Bratislavy

Stretnutie je určené obyvateľom nových (max. 10 rokov starých) bytových a developerských projektov alebo spoločenstvám vlastníkov v Bratislave s minimálne 50 a maximálne 100 bytovými jednotkami. Zaregistrovať sa môžu na stránke www.susedskavecera.sk, pričom jedna komunita môže byť do súťaže prihlásená iba jedenkrát.

Do projektu sa môže prihlásiť komunita, ktorá chce vonku zorganizovať stretnutie. Stretnutie má byť svojou povahou nekomerčné a otvorené verejnosti v mieste bydliska a jeho najbližšom okolí, uvádza sa v podmienkach súťaže.

Splnenie týchto kritérií je podmienkou toho, aby bola vaša registrácia postúpená do finálneho výberu. Odborná porota z IKEA prihlášky posúdi a vyberie z nich 1 víťazný projekt.

Do prihlášky je potrebné opísať, prečo sa chcete zúčastniť, ako si ju predstavujete a čo od stretnutia očakávate. Rovnako potrebujete mať vytipovaný vhodný priestor na umiestnenie susedskej večere v tesnej blízkosti bývania.

„Radi by sme inšpirovali aj ostatných, aby organizovali podobné susedské večere. Či už veľké, alebo malé. Aby sme však umožnili aj ďalším lokalitám využiť podporu IKEA, dávame v druhej fáze možnosť akejkoľvek komunite zažiť susedskú večeru od IKEA,“ hovorí Michal Kroupa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM