Nina Táborská Krimi

Súd rozhodol: Agresívny policajt ostáva naďalej za mrežami, hrozí mu osem rokov väzenia

Bratislavský policajt Ľuboš Tiefenbach, známy zo zverejneného videozáznamu, v ktorom nasadzoval putá mladej žene a ktorého obvinili zo zneužívania právomocí verejného činiteľa, zostáva naďalej vo väzbe za mrežami. Rozhodol o tom dnes na svojom neverejnom zasadnutí odvolací Krajský súd v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Súd rozhodol: Agresívny policajt ostáva naďalej za mrežami, hrozí mu osem rokov väzenia
Zdroj: TASR

Zamietol tak sťažnosť policajta voči rozhodnutiu Okresného súdu Bratislava V, ktorý Ľuboša Tiefenbacha zobral v sobotu 25. októbra do väzby a to z dôvodu tzv. kolúznej väzby, čiže z dôvodnej obavy, že by mohol ovplyvňovať svedkov. Proti uzneseniu o vzatí do väzby podal sťažnosť, o ktorej teda dnes rozhodoval KS v Bratislave.

„Krajský súd v Bratislave zamietol dnes sťažnosť obvineného Ľ. T. proti uzneseniu OS Bratislava V zo dňa 25. októbra ako nedôvodnú. Podľa odvolacieho súdu dôvody takzvanej kolúznej väzby boli súdom prvého stupňa správne ustálené. Senát sa stotožnil aj s výrokom okresného súdu, že väzbu nie je možné nahradiť dohľadom mediačného a probačného úradníka. Rozhodnutie je právoplatné, obvinený ostáva vo väzbe,“ povedal hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Sťažnosť obvineného bola na KS v Bratislave postúpená 29. októbra a sťažnostný súd mal zákonnú lehotu piatich pracovných dní na rozhodnutie. Aktuálne sa Ľuboš Tiefenbach nachádza vo väznici v Leopoldove.

O obvinení príslušníka polície informovala 24. októbra hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. Policajtovi hrozí väzenie na tri až osem rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM