Rôzne Rôzne

Straty a nálezy v bratislavskej MHD: Verili by ste, čo všetko si cestujúci už zabudli?

Kde majú tí ľudia hlavu... To si povedia vodiči v bratislavskej MHD, keď nájdu niečo, čo tam nemá byť. Ide o veci, ktoré si cestujúci v električke, trolejbuse či autobuse zabudnú. Napríklad taký bicykel, vŕtačku či detskú sedačku.

Ilustračný obrázok k článku Straty a nálezy v bratislavskej MHD: Verili by ste, čo všetko si cestujúci už zabudli?
Zdroj: TASR

Ruku na srdce, každý z nás si občas niečo niekde zabudne. No, a pri hlave plnej starostí je cesta v MHD ideálnym miestom na „odloženie“ si niečoho. Zisťovali sme v Dopravnom podniku Bratislava (DPB), čo všetko ostalo po zábudlivcoch vo vozidlách MHD.

„Cestujúci si v mnohých prípadoch na svoje veci nedávajú dostatočný pozor a naozaj zabúdajú vo vozidlách rôzne veci. Napríklad kľúče od auta, mobilné telefóny, mixážny pult, detskú stoličku, vŕtačku, či dokonca aj bicykel,“ prezradila hovorkyňa Adriana Volfová.

Príbeh s gitarou

„Mali sme prípad cestujúceho, ktorý si vo vozidle zabudol gitaru v špeciálne ušitom púzdre a po mesiaci intenzívneho hľadania gitary, ju napokon našiel u nás vďaka vodičovi. Zaznamenali sme množstvo prípadov, kedy vodič našiel či už telefón alebo peňaženku a ešte v ten deň ju odovzdal majiteľovi,“ prezradila nám hovorkyňa DPB úsmevnú príhodu.

Prečítajte si aj: Drahšia Bratislava kvôli predsedníctvu? Podnikaví špekulanti si prídu na svoje!

Takto postupujú vodiči

Ak si niečo vo vozidlách MHD zabudnete, nezúfajte, pretože o to ešte nemusíte prísť. Pokiaľ vodiči niečo nájdu, máte vyhraté!

„Vodiči na každom obratisku počas prestávky kontrolujú vozidlá a v prípade, že nájdu nejakú zabudnutú vec, odovzdajú ju vo vozovni, prípadne v doplatkovej pokladni na Olejkárskej ulici v sídle Dopravného podniku Bratislava, kde si ju môžu prísť cestujúci vyzdvihnúť,“ dodala Adriana Volfová z DPB.

Prečítajte si aj: Sú podľa vás vozidlá MHD špinavé? Zistili sme, ako často sa čistia

Stratili ste niečo v MHD? Takto postupujte

Keď ste si vedomí, že ste niečo zabudli v dopravných prostriedkoch, DPB odporúča zachovať takýto postoj: „Bezodkladne oznámiť stratu telefonicky na 02/5950 5950, kde v úradných hodinách dennodenne riešia zabudnuté predmety v spojoch MHD. V súčinnosti s dispečingom dokážu kontaktovať vodiča, ktorý uskutoční prehliadku vozidla, zistí či je stratený alebo zabudnutý predmet vo vozidle,“ vysvetľuje hovorkyňa.

Ak sa zabudnutý predmet, či vec nájde, nemajte strach z toho, že by vám nebol vydaný.

„Keď cestujúci popíše zabudnutý predmet a nie sú pochybnosti o pravdivosti jeho tvrdenia, vodič mu nález vydá a má právo si vyžiadať od cestujúceho doklad totožnosti na vykonanie zápisu o strate a náleze, ktorý je cestujúci povinný potvrdiť svojim podpisom,“ doplnila hovorkyňa Adriana Volfová.

„Dopravný podnik Bratislava zhromažďuje a vydáva straty a nálezy. V deň straty Vám nález vydá vodič, do siedmych dní príslušná výpravňa a po siedmich dňoch zamestnanec v doplatkovej pokladni na Olejkárskej ulici,“ uzavrela hovorkyňa.

Autor : Milan Hanzel

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM