Alexandra Húsková Kultúra

Ste nadšenci kultúry? Je tu niečo pre vás, SND vydalo ročenku na nasledujúcu sezónu

Slovenské národné divadlo vydalo v poradí už tretiu Ročenku SND 2015/2016, v ktorej môžu diváci nájsť kompletný zoznam hracieho plánu na nadchádzajúcu divadelnú sezónu.

Ilustračný obrázok k článku Ste nadšenci kultúry? Je tu niečo pre vás, SND vydalo ročenku na nasledujúcu sezónu
Zdroj: TASR

Okrem uceleného plánu predstavení, ktorých mozaika tvorí 96. divadelnú sezónu, v nej priaznivci našej prvej divadelnej scény nájdu aj prehľadný zoznam premiér Činohry, Opery a Baletu SND.

Publikácia je doplnená príhovormi riaditeľov súborov, súpisom členov umeleckých súborov a vedenia SND či detailnými informáciami o medzinárodnom divadelnom festivale Slovenského národného divadla -Eurokontext.sk.

Okrem praktických plánov obsahuje aj informácie o abonentných balíčkoch, nákresy hľadísk historickej a novej budovy SND, profesionálne fotografie z predstavení a všeobecné informácie o predaji.

„Z diváckych ohlasov vieme, že si táto publikácia získala uznanie, je o ňu záujem a stala sa vítanou spoločníčkou predovšetkým našich stálych a s hrdosťou dodávam, že verných návštevníkov a je „objavom“ pre nových, hlavne mladých divákov. Ako svojho času riekol Honoré de Balzac: ‚Divadlá majú svoje osudy ako ľudia‘. Áno, aj Slovenské národné divadlo má svoj osud. Jeho doterajšiu 95-ročnú púť lemuje ľudská túžba po poznaní, odkrývaní hodnôt, pranierovaní zla a pochybení, je to neustály proces tvorby, hľadania, prezentácie, ale aj vlastnej reflexie spoločnosti, národa či jedinca, sebaspytovanie sa, kladenia otázok a nachádzania odpovedí,“ uvádza v príhovore ročenky generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.

Novú ročenku Slovenského národného divadla tvorí 254 farebných strán a vyšla v náklade 1000 kusov.

Záujemcovia si ju môžu zakúpiť v pokladniciach SND, podobne ako vstupenky na novú sezónu. Tie si záujemcovia môžu obstarať aj on-line na webovej stránke snd.sk. TASR informovala PR manažérka SND Natália Dongová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM