Rôzne

Starostka Karlovej Vsi vydala okamžitý zákaz využívania školských areálov

Pôda v Karlovej Vsi je momentálne je veľmi podmáčaná. Zakázala pohyb v školských areáloch a vyzýva k opatrnosti pri pohybe v lesnom prostredí.

Ilustračný obrázok k článku Starostka Karlovej Vsi vydala okamžitý zákaz využívania školských areálov
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

V dôsledku niekoľko týždňov trvajúceho dažďa a podmáčanej pôdy spadli v Karlovej Vsi v posledných hodinách tri zdravé stromy, lipa, červený smrek a dub. Starostka mestskej časti Dana Čahojová preto vydala zákaz využívania areálov všetkých troch základných a deviatich materských škôl. Zákaz platí až do odvolania.

Podmáčaná pôda

„V prvom rade je potrebné myslieť na bezpečnosť našich detí. Preto som s okamžitou platnosťou vydala zákaz pohybu v školských areáloch. Bude platiť do odvolania, pokiaľ sa pôda nevysuší. Momentálne je veľmi podmáčaná. Upozorňujeme všetkých obyvateľov na potrebu zvýšenej opatrnosti pri pohybe v lesnom prostredí,“ informovala starostka.

Z dlhodobého sledovania meteorologickej stanice Bratislava – Mlynská dolina ide od roku 1982 o tretí najdaždivejší máj. „Počas mája za obdobie rokov 1982 – 2010 spadlo na tejto stanici priemerne 63 mm zrážok. Od 1. do 28. mája tohto roku bol objem zrážok viac ako dvojnásobný, 134 mm,“ povedal klimatológ SHMÚ Pavol Faško.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM