Rôzne

Staré Mesto rozšírilo svoju aplikáciu: Pribudla Susedská burza aj GISplan

Do aplikácie mestskej časti pribudli ďalšie užitočné moduly – Susedská burza a GISplan

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto rozšírilo svoju aplikáciu: Pribudla Susedská burza aj GISplan
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Mobilná aplikácia Staré Mesto úspešne funguje od mája 2019. Už viac ako 1600 užívateľov informuje o aktuálnom dianí v mestskej časti. Obyvatelia v nej nájdu dôležité dokumenty, kontakty, úradné hodiny či cestovné poriadky. Bratislava24.sk informoval Matej Števove, hovorca Starého Mesta.

GISplan

Najnovšie pribudli do aplikácie ďalšie užitočné moduly – Susedská burza a GISplan. Staré Mesto dlhodobo venuje pozornosť GIS (geografické informačné systémy, pozn. red.) metódam správy dát o území. „Máme najlepšie spracované údaje v rámci Bratislavy,“ hovorí starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová, ktorá verí sile SDSS – Systémov na podporu priestorového rozhodovania na základe dát.

Po nástupe Aufrichtovej na čelo mestského úradu sa podpora GIS výrazne posilnila. „Založila som pracovnú skupinu GIS ZA Staré Mesto. Výsledkom je viacero vrstiev systému mapujúcich rôzne údaje o Starom Meste,“ uviedla starostka. GISplan je súčasťou oficiálnej internetovej stránky Starého Mesta a „teraz sme pre rýchly a operatívny prístup verejnosti k údajom zabezpečili zahrnutie nového modulu aj do aplikácie Staré Mesto,“ povedala starostka.

„Do pozornosti dávam veľmi zaujímavú historickú mapu, či mapu územného plánu, ktorá vznikla ako výsledok spolupráce s magistrátom na výmene dát. Pripravujeme mapu parkovacích miest, či mapu bezpečnosti. V spolupráci s Mestskou políciou, či štátnou políciou hľadáme vhodné formy prezentácie a zverejnenia dát,“ upresnila.

Susedská burza

Ďalším novým modulom v aplikácii je Susedská burza. „Patrí medzi najobľúbenejšie funkcionality aplikácie,“ tvrdí Jakub Janega zo spoločnosti Perry Soft, ktorá aplikáciu vyvinula. Prostredníctvom Susedskej burzy môžu užívatelia jednoducho a rýchlo predať, kúpiť, vymenit či darovať, čo potrebujú, pričom si môžu tento modul nastaviť tak, aby ich aplikácia sama upozornila na každý nový inzerát. Aktualizoval sa aj modul Cestovné poriadky – je prepojený s portálom cp.sk. Podľa Janegu sa zjednodušil aj prístup k Nastaveniam. Tie sú odteraz súčasťou hlavného menu.

Aplikácia Staré Mesto je voľne dostupná. Stiahnuť si ju môžete cez AppStore aj ObchodPlay (GooglePlay).

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM