Tomáš Stupavský Rôzne

Staré Mesto opravilo časť historickej dlažby na Klariskej. Na rade sú ďalšie ulice

Historické centrum Bratislavy je dôležitou a určite aj reprezentatívnou časťou nášho hlavného mesta. Z tohto dôvodu by v ňom malo byť všetko v čo najlepšom stave. Uvedomuje si to aj mestská časť Staré Mesto a preto v októbri konečne nariadila rekonštrukciu dlažobných kociek na Klariskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto opravilo časť historickej dlažby na Klariskej. Na rade sú ďalšie ulice
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

K jedným z najnavštevo­vanejších a najfrekventova­nejších miest v Bratislave bezpochyby patrí historická časť centra. Denne tadiaľ prejde množstvo domácich, ale aj turistov. Povrch niektorých ulíc je tvorený starými dlažobnými kockami, čo niekedy sťažuje chôdzu.

Hlavne dámy s podpätkami by vedeli rozprávať o náročnom pohybe, keď si musia dávať pozor, aby si nevytkli členok. Takáto situácia panovala napríklad aj na Klariskej ulici.

Opravená iba polovica

Staromestský úrad sa preto rozhodol konať a začal s opravou dlažby na spomínanej ulici. „Rekonštrukčné práce na Klariskej ulici začali už v októbri a v súčasnosti prebiehajú posledné úpravy. V priebehu tohto týždňa by malo dôjsť ku odovzdaniu stavby, čím budú opravy na tomto úseku dokončené,“ uviedla pre Bratislava24.sk hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Ako ďalej hovorkyňa doplnila renovácia dlažobného povrchu ulice sa uskutočnila iba v hornej polovici (bližšie k zastávke Zochova), pretože tam bol stav chodníka najhorší.

Ďalšie ulice sú na rade

Mestská časť, ale s opravami dlažieb neskončila. Ešte v tomto roku je naplánovaná kompletná rekonštrukcia chodníkov na Michalskej ulici.

V blízkej dobe sa uskutoční oprava aj na Mikulášskej ulici, preto Staré Mesto prosí občanov o zhovievavosť pri dopravných obmedzeniach vyplývajúcich z tejto aktivity.

„Pôvodne samospráva plánovala ešte tento rok opraviť dlažbu v celej dĺžke Mikulášskej ulice, ale kvôli plynárom Staré Mesto rozdelí opravu dlažby do dvoch etáp,“ doplnila Gubková.

Prečítajte si tiež: Na Predstaničnom námestí už treba upraviť iba drevený prístrešok a vymeniť eskalátory. Primátor chce vyčistiť aj iné časti mesta

Dlažba na Klariskej ulici
4
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM