han Samospráva

FOTO: Staré Mesto "obsadili" futbaloví fanúšikovia z Poľska: Policajti sú v v STREHU

V centre Bratislavy je veľký počet poľských futbalových fanúšikov tímu KKS Lech Poznaň, ktorý hrá večer zápas v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Staré Mesto "obsadili" futbaloví fanúšikovia z Poľska: Policajti sú v v STREHU
4
Galéria

Upozornila na to na sociálnej sieti bratislavská mestská polícia, ktorá musela zmobilizovať svoje hliadky. Viacerí fanúšikovia sa však už podľa nej presúvajú do Trnavy.

Vedúci oddelenia komunikácie bratislavskej mestskej polície Peter Borko pre TASR uviedol, že už počas stredajšieho (16. 8.) večera monitorovali pohyb fanúšikov poľského klubu.

„V Bratislave sa ich nachádza približne 200 a počas stredajšieho večera a štvrtkového doobedia nedošlo k vážnym narušeniam verejného poriadku,“ skonštatoval.

Ako podotkol, približne okolo polnoci veľká skupina fanúšikov spievala chorály na bratislavskom Hlavnom námestí. V súčasnosti už poslali niektoré hliadky späť do svojich okresov, keďže viacerí fanúšikovia už opustili centrum Bratislavy a zamierili do Trnavy.

Poslnili hliadky

„Po futbalovom zápase plánujeme opätovne zvýšiť výkon v centre mesta, keďže je predpoklad, že sa niektorí z fanúšikov plánujú vrátiť do Bratislavy,“ uviedol Borko.

Štátni policajti pre TASR uviedli, že aj oni reagovali na zvýšený pohyb fanúšikov v Bratislave. „Na zabezpečenie dodržiavania verejného poriadku a na zabránenie výtržnosti bol do centra Bratislavy vyslaný na posilnenie riadneho výkonu služby väčší počet policajtov poriadkovej a kriminálnej polície,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Štátna polícia doposiaľ nezaznamenala žiadne protiprávne konanie. Zároveň potvrdila, že fanúšikovia sa postupne presúvajú do Trnavy.

Hrá sa v Trnave

Futbalový zápas Európskej konferenčnej ligy UEFA, ktorý sa odohrá večer na trnavskom Štadióne Antona Malatinského medzi domácim Spartakom Trnava a poľským tímom KKS Lech Poznaň, označil organizátor za rizikový. V Trnave museli preto zaviesť bezpečnostné opatrenia.

KLIKNITE aj na tieto články:

Centrum Bratislavy je plné Poliakov
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM