han Rôzne

Spustil sa predaj bytov v stometrových DVOJIČKÁCH: Za KOĽKO tam kúpite dvojizbák? FOTO

V modernom srdci Bratislavy vyrastie nový rezidenčný komplex Portum Towers v objeme 315 miliónov eur. Panorámu metropoly doplní dvojica veží až do výšky 117m s ponukou bytov od dvojizbových až po veľkometrážne.

Ilustračný obrázok k článku Spustil sa predaj bytov v stometrových DVOJIČKÁCH: Za KOĽKO tam kúpite dvojizbák? FOTO
14
Galéria

Portum Towers s 518 bytmi vzniká v bratislavskom downtowne na rohu ulíc Landererovej, Košickej a Chalupkovej, v susedstve prémiových projektov Eurovea Tower a Sky Park.

V čom sa líši?

Od ostatných projektov sa odlíši najvyšším štandardom v lokalite, bezpečnosťou, technológiami, rozsiahlym parkom a nadštandardnými službami vrátane privátneho wellness. Rezidenčný komplex tvorí päť objektov, dve veže s 36 a 30 podlažiami a tri nižšie budovy. Ponúka dvoj až päťizbové byty a dizajnové veľkometrážne s terasami pod názvom Spectacular.

Autorom projektu je bratislavské štúdio A1 pod vedením Branislava Kaliského a Miroslava Vrábela. Vstupné lobby rezidenčných veží vytvorila prvá dáma českej architektúry Eva Jiřičná, rovnako ako dizajn bytov Spectacular na najvyšších poschodiach.

“Portum Towers sa vďaka automatickému hmlovému hasiacemu systému stane požiarne najbezpečnejšou rezidenčnou stavbou na Slovensku. Parkovanie bude doplnené o nabíjacie stanice pre elektromobily, medzi technologické prvenstvá v európskom meradle patrí unikátny fasádny systém closed cavity pre tepelnú pohodu rezidentov na najvyšších poschodiach veží”, povedal Petr Teplý, spolumajiteľ spoločnosti Portum Towers.

Moderná Bratislava

Do projektu Portum Towers vstúpila v roku 2020 developerská skupina Top Estates, známa nárokmi na kvalitu realizovaných projektov. V Českej republike stojí za najúspešnejšími rezidenčnými stavbami uplynulých rokov s prestížnymi oceneniami aj na medzinárodnej úrovni.

“Posledné roky Bratislavu posúva moderná výstavba do vysokej ligy európskych metropolí. Je nám cťou byť súčasťou tohto vývoja a veríme, že sa pre všetkých záujemcov stane Portum Towers v tejto výnimočnej lokalite tou najlepšou životnou investíciou i prestížnou záležitosťou,” povedal Dušan Dvořák, druhý spolumajiteľ spoločnosti.

Práce na pozemku sa už rozbehli. Projekt získal všetky povolenia a v nasledujúcich mesiacoch prebehne pyrotechnický prieskum a odstránenie environmentálnej záťaže, nasledovať budú stavebné práce.

Dokončenie je plánované na rok 2027. Predajné miesto so showroomom sa nachádza v tesnej blízkosti stavby na 15. poschodí a ponúka autentické panoramatické výhľady pre predstavu bývania v Portum Towers.

A čo ceny bytov? Tie sú v ponuke od dvojizbových, ktoré začínajú na cene 270 tisíc eur.

Ďalšie aktuálne témy

Dvojičky v podobe mrakodrapov budú aj v Bratislave
14
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM