Tomáš Stupavský Rôzne

Spustenie električkovej dopravy na Jesenského sa odkladá. BSK sa nepozdáva bezpečnosť trate

Už od včerajšieho dňa mali oficiálne cez Jesenského a Mostovú ulicu opäť jazdiť električky, no žiaľ sa tak nestalo. Pomyselnú stopku tomuto kroku vystavil Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Ilustračný obrázok k článku Spustenie električkovej dopravy na Jesenského sa odkladá. BSK sa nepozdáva bezpečnosť trate
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Minulý týždeň Dopravný podnik Bratislava (DPB) vykonal na úseku Jesenského – Mostová ulica technicko – bezpečnostné skúšky, ktoré dopadli podľa predpokladov a trať je pripravená aj pre cestujúcu verejnosť.

Mesto a aj DPB plánovali električkovú dopravu na spomínanom úseku spustiť už včera, ale čakali pokým bude na magistrát dodané rozhodnutie o sprevádzkovaní trate Jesenského –Mostová podpísané predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Pavlom Frešom. Avšak nakoniec sa ho nedočkali.

Nie je zaručená bezpečnosť cestujúcich

Podľa BSK trať nie je pre cestujúcich bezpečná. Zrekonštruovaná električková trať musí podľa vyjadrenia kraja spĺňať všetky zákonné náležitosti spojené s bezpečnosťou prevádzky a cestujúcich, aby jej užívanie nemohlo ohrozovať verejný záujem, predovšetkým z hľadiska ochrany života a zdravia osôb.

Vzhľadom na to, že podľa stavebného úradu neboli splnené dostatočné záruky bezpečnosti cestujúcich a ostatných účastníkov prevádzky, Bratislavská župa nemohla vydať rozhodnutie o sprevádzkovaní trate Jesenského – Mostová.

„Bratislavský samosprávny kraj nepozná stanovisko Dopravnej polície, nemá záznam o úradnej skúške trate vykonávanej Dopravným úradom a ani opatrenia akým spôsobom bude zabezpečená bezpečnosť cestujúcich a ostatných účastníkov premávky, nakoľko ide o skúšobnú prevádzku,“ informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Hovorkyňa doplnila, že ihneď po obdržaní týchto záruk vydá stavebný úrad povolenie na skúšobnú prevádzku. No kedy sa tak stane zatiaľ nie je známe.

Dovtedy budú električky číslo Linky 1, 4 a 6 tak premávať obchádzkovými trasami.

Viac sa dočítate tu: Termín nebol dodržaný: Cez Jesenského ešte električky nejazdia, čaká sa na kolaudačné rozhodnutie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM