Nina Táborská Rôzne

Spríjemnite si pracovný týždeň: Tieto podujatia vás čakajú v našom meste už od pondelka

Tento pracovný týždeň prinesie hneď niekoľko nezvyčajných podujatí. Bratislava24.sk vám prináša prehľad tých najzaujímavejších, ktoré vás v hlavnom meste čakajú už oddnes.

Ilustračný obrázok k článku Spríjemnite si pracovný týždeň: Tieto podujatia vás čakajú v našom meste už od pondelka
Zdroj: TASR

Farebná Veľká noc v Central-e

Veľká noc sa blíži a v nákupnom centre Centrál si pre vás prichystali trojdňový veľkonočný program – I love farby jari. V pondelok od 13:00 sa budú maľovať vajíčka a neskôr tkať tkanice na niteľnici. V utorok rovnako od 13:00 sa naučíte ako pliesť korbáče a vytvoriť si budete môcť svoje vlastné veľkonočné dekorácie. Neskôr od 15:30 príde na rad výroba moreny a stredu uzavrie zdobenie vajíčok, výroba píšťaliek, pletenie korbáčov a šnúročiek.

Pondelok-Streda / 13:00 – 19:00 / OC Central / Voľný vstup

gauč: Dá sa život reštartovať?

Už v pondelok sa koná prvý tohtoročný gauč, na ktorom sa opäť bude rozprávať o aktuálnych témach, týkajúcich sa spoločnosti a psychológie. Hosťami budú psychoterapeut Mgr. Andrej Jeleník a koučka Mgr. Janette Šimková. Moderátorskú dvojicu budú tvoriť Jakub Ptačin a Diana Hricová. Tentokrát na tému: Dá sa život reštartovať?

Pondelok / 18:00 / KC Dunaj / Vstup voľný

Pressburger Kipferl – Bratislavské rožky

Podujatie „Pressburger Kipferl“ na pôde Goetheho inštitútu predstaví dlho očakávanú nemeckú jazykovú mutáciu webovej stránky občianskeho združenia Bratislavské rožky. Moderátorom podujatia bude mladý kunsthistorik a študent univerzity Institut für Kunstgeschichte der Universität Wien Máté Csanda.

Utorok / 18:00 / Goethe Inštitút

O filmovom obraze s Petrom Konečným

Obraz v galérii a filmový obraz. Aké sú paralely, vzťahy a rozdiely. Ktorý nás dokáže viac vtiahnuť a existuje filmový obraz, ktorý je rovnako statický ako výtvarné dielo?

Utorok / 19:00 / Galéria 19

Bratislavské bublifukovanie 2015

Bublinkový pochod, bublifuking, bubble blowing, … rôzne názvy, idea rovnaká – spolu s jarným počasím vyjsť do ulíc a fúkať bublinky. Podstatou je neformálna prechádzka mestom spojená s fúkaním bublín. Všetci sú vítaní.

Zopár rád organizátorov: nakúpte si bublifuky vopred, zoberte si so sebou vreckovky/ser­vítky/kapesní­ky – skôr či neskôr sa nejaká bublivoda na ruky dostane a vtedy prídu veľmi vhod a hlavne „čím viac bublifukov, tým lepšie“. Počas pochodu môžete bublifuky rozdávať deťom.

Streda / 16:30 / Hviezdoslavovo námestie / Vstup voľný

Večer najsilnejších hororových filmov

Chcete sa báť a spoznať filmy, ktoré nedajú spať? Tak streda večer je presne pre vás. Patriť bude totižto tomu najsilnejšiemu zo žánru filmového hororu. Príďte sa „pobáť“ so šéfredaktorom portálu Kinema.sk Petrom Konečným. A možno objavíte svoje nočné mory…

Streda / 20:00 / Dunaj˜ / Vstupné: 3 eurá

Jarné slávnosti

Ľudové a kresťanské tradície prinesú obľúbené Jarné slávnosti do Slovenského národného múzea – Múzeum Červený Kameň. Potrvajú od piatka do pondelka a návštevníkom prinesú zvyky, tradície, jedlá typické pre toto obdobie, uvidíte sviatočne vyzdobené hradné interiéry, chýbať nebudú ani symboly jari a veľkonočných sviatkov a súčasťou podujatia budú aj stredoveké veľkonočné trhy .

Vstupné: Dospelí 7 eur zľava 20 % – klienti poštovej banky 5.60 eur zľava 50 % – držitelia kariet EURO 26, ISIC, ITIC 3.50 eur zľava 40 % – seniori nad 62 rokov, preukaz ZŤP 4.20 eur Mládež 6 – 18 rokov 3.50 eur Deti 3 – 6 rokov 1.00 euro Deti do 3 rokov zdarma Rodinné vstupné (2 osoby nad 18 rokov a 2 osoby do 18 rokov) 15.00 eur

Piatok-Pondelok / 09:00 / Hrad Červený kameň SNM

Prehľad priebežne aktualizujeme.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM