Rôzne Správy

Spoznajte krásy hlavného mesta. Bratislava má nového turistického sprievodcu

Hlavné mesto Bratislava sa môže popýšiť novým turistickým sprievodcom. Jeho vydaniu predchádzal malý šok.

Ilustračný obrázok k článku Spoznajte krásy hlavného mesta. Bratislava má nového turistického sprievodcu
24
Galéria

Novú publikáciu Bratislava prezentovalo vydavateľstvo Dajama spolu s novým a zmeneným vydaním spoločenskej hry Poznáš Slovensko? v utorok 29. novembra v bratislavskom kníhkupectve Panta Rhei.

Čo viedlo k vzniku publikácie

Kniha Bratislava vyšla ako reakcia na výzvu či malý šok, ktorý jej vydavateľ dostal pred tromi rokmi na knižnom veľtrhu v Londýne. Stalo sa tak počas rozhovoru s renomovaným britským vydavateľstvom Dorling Kindersley, ktoré spracováva jednotlivé metropoly sveta a vydáva o nich krásne publikácie.

„Na otázku, či by nechceli spolupracovať na knižke o Bratislave, povedali, že Bratislava je nezaujímavé mesto. To ma trošku šokovalo a zarazilo zároveň. Keďže nemali záujem vydať knižku o Bratislave, povedal som si, že spravíme minimálne také kvalitné dielo, ako robia oni,“ uviedol Daniel Kollár, riaditeľ vydavateľstva Dajama.

Pamiatky mesta aj kultúrne podujatia

Publikácia je ilustrovaná približne 600 fotografiami, mapami a maľovanými mapami a vychádza súčasne v anglickom jazyku. Členená je na päť oblastí nachádzajúcich sa na území Starého Mesta: Stredoveké mesto, Hrad a Podhradie, Hviezdoslavovo námestie a okolie, Východná časť a Severná časť. Šiesta časť pokrýva pamiatky v bratislavských mestských častiach.

„Všetky texty a ilustrácie sú akoby prechádzkou po jednotlivých častiach Bratislavy,“ poznamenal Daniel Kollár ku knihe, v ktorej je predstavených viac ako 160 pamiatok.

Kapitola Kultúra a voľný čas ponúka súpis pravidelných kultúrnych podujatí počas roka, zoznam múzeí a galérií, nechýbajú praktické informácie. Autorom knihy prinášajúcej pohľad na dejiny mesta, tipy na tematické prechádzky, ale aj pohľad na gastronómiu a atrakcie hlavného mesta, je Juraj Kucharík.

Ilustračný obrázok

Jesenná Bratislava 2016
24
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM