KAW Rôzne Správy

Spoveď priamo na ulici: Po Bratislave sa prechádza kňaz, ktorý ochotne vypočuje vaše trápenia

Kňaz už takto vyspovedal viac ľudí. Aj vy ho môžete zastaviť a porozprávať sa.

Ilustračný obrázok k článku Spoveď priamo na ulici: Po Bratislave sa prechádza kňaz, ktorý ochotne vypočuje vaše trápenia
7
Galéria

V ťažkých časoch pandémie je dôležité nestrácať vieru. Vieru v to, že nebude trvať večne a tiež vieru v dobro ľudí. Momentálne, keď veriaci nemôžu navštevovať kostoly a omše, prišiel kapucínsky kňaz so skvelým nápadom. Spovedá ľudí priamo na ulici!

„Malé gesto“ s veľkým posolstvom

„Bohom milovaní, chodím po Bratislave a čakám, kto naberie odvahu a požiada o sviatosti. Našli sa aj odvážlivci. Dokopy už 7 ľudí, ktorým som vyslúžil sviatosť zmierenia a sprostredkoval Krista,“ napísal na sociálnu sieť kapucínsky kňaz Tadeáš Chrvala.

K svojmu statusu pridal aj fotografie ulíc v Bratislave, kadiaľ sa väčšinou prechádza a kde ho môžu ľudia stretnúť. „Je to "malé gesto“ Chcem vás povzbudiť, aby ste mali odvahu osloviť kňaza na ulici aj keď nemá štólu. Dostal som zadarmo a chcem dávať tým, pre ktorých sa Kristus stal človekom," opisuje svoje konanie kňaz.

Pátranie po zmierení

Ľudia reagujú na jeho bohumilú aktivitu s nadšením. „Uau… Úžasné, Tadeáš! Ďakujeme za túto službu. Škoda, že som ťa nestretla. Vytrvaj! Už len prítomnosť kňaza na ulici je silný moment v tomto osamelom období,“ oceňuje počin kňaza Angela.

„Perfektný nápad! Iba mi prebehlo hlavou čo by to možno bolo, keby sa to napísalo dopredu, že v X časoch bude táto služba dostupná napr. v Starom Meste? Možno niektorí by aj zažili dobrodružné pátranie za zmierením s Kristom. Naozaj mega nápad! Povzbudilo ma to,“ napísal na sociálnu sieť David.

Na kňaza Tadeáša môžete natrafiť napríklad na Kapucínskej ulici, na Námestí SNP či na Palisádach.

Bohom milovaní chodím po Bratislave a čakám kto naberie odvahu a požiada o sviatosti. Našli sa aj odvážlivci. Dokopy už...

Posted by Kláštor kapucínov Bratislava on Monday, November 9, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM