Nina Táborská Iné športy

Športová sobota v Bratislave: Svoje sily si zmerajú plavci aj bežkyne

V sobotu sa Bratislava stane svedkom jedinečných športových podujatí. Pri príležitosti Svetového dňa turizmu sa v rámci cestovateľského festivalu Od Pólu k pólu uskutoční nultý ročník Plávania cez Dunaj a tiež tretí ročník úspešného Ženského behu. Pozor, tento rok s novými pravidlami.

Ilustračný obrázok k článku Športová sobota v Bratislave: Svoje sily si zmerajú plavci aj bežkyne
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Adrenalínové plávanie cez Dunaj

Plavci prekonajú Dunaj od PKO na druhý breh v oranžových kúpacích čiapkach. Organizátori očakávajú desiatky účastníkov.

Ako uviedol Ľuboš Fellner, garant festivalu Od pólu k pólu, touto akciou chcú poukázať na význam i krásu Dunaja.

„Málo vecí máme lepších než Parížania či Londýnčania, no náš Dunaj je väčšia a krajšia rieka – v tomto sme lepší,“ tvrdí Fellner.

Pozmenený Ženský beh

Štart i cieľ tohtoročného behu je na Hlavnom Námestí, kde bude pripravený aj celodenný kultúrno-zábavný program. Dĺžka dlhšej trasy sa mení z deviatich na desať kilometrov.

Na kratšiu, štvorkilometrovú trasu vybehnú bežkyne o 15.00 h, štart dlhšej trasy je naplánovaný na 16.00 h. „Pre najmenších bude otvorená detská zóna, tešiť sa môžu aj na členov hliadky Veselé zúbky,“ uviedla Martina Halušková z mediálneho referátu magistrátu hlavného mesta.

Nezabudlo sa ani na ostatných. „Pre povzbudzujúcich oteckov a rodinných príslušníkov bude k dispozícii Fun zóna,“ dodala Halušková, ktorá tiež pripomína, že podujatie bude mať aj sociálny rozmer.

Organizátori sa jeho prostredníctvom snažia aj o podporu aktívneho trávenia voľného času detí a mládeže. Výťažok z vyzbieraného štartovného, ako aj dobrovoľné príspevky, sa používajú na budovanie a revitalizáciu športovísk.

„Doteraz sa takto podarilo zveľadiť športoviská na detskom ihrisku na Fedinovej ulici v Petržalke a v športovom areáli na Nevädzovej ulici v Ružinove, pričom sa preinvestovalo celkovo 8 805 eur,“ informovala Halušková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM