Nina Táborská Rôzne

Spojili príjemné s užitočným: Bežali deťom na pomoc

Šiesty ročník Charitatívneho behu pre Linku detskej istoty prilákal v nedeľu na Železnú studničku až 266 bežcov všetkých vekových skupín. Podujatie sa z roka na rok teší väčšej pozornosti, po celý čas panovala skvelá nálada. Pobehol si Sajfa aj Mikuláš Dzurinda.

Ilustračný obrázok k článku Spojili príjemné s užitočným: Bežali deťom na pomoc
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Športovo-charitatívne podujatie „21 km pre deti“, ktoré sa konalo v prospech Linky detskej istoty tento rok oslovilo opäť viac ľudí ako po minulé roky. Zapojiť sa a pomôcť deťom, ktoré sú odkázané na pomoc iných, sa mohli všetci – deti, rodiny, dospelí, zo Slovenska aj z iných krajín.

Charitatívne podujatie spojilo nielen priaznivcov behu, ale aj dobrých ľudí, ktorí počas celej akcie vytvárali skvelú atmosféru.

Beh pre zdravie a dobrú vec

Ako pre bratislava24.sk uviedla riaditeľka Linky detskej istoty Eva Dzurindová, „21 kilometrov pre deti, je športová aktivita, pretože je tam ten beh, ale zároveň aj udalosť, ktorá napomáha Linke detskej istoty vyrovnávať rozpočet, aby sme mohli deťom poskytovať pomoc a podporu keď ju potrebujú.“

Už tradične sa behu zúčastnili aj stálice ako moderátor Matej Cifra Sajfa a expremiér Mikuláš Dzurinda, ktorý si so sebou odniesol domov aj jeden z víťazných pohárov.

Podujatie prilákalo aj bežcov z Mexika, Indonézskeho veľvyslanectva v Bratislave, či priaznivcov z Českej republiky.

Pomôcť prišlo až 266 ľudí

So štartovným 30 eur, ktoré poslúžia na dobrú vec, si mohli účastníci zabehnúť polmaratón, alebo zvoliť 7– a 3-kilometrové trate. Štvrtou kategóriou s nulovým štartovným bol Rodinný beh rodičov a detí, ktorý sa tento rok tešil veľkému záujmu. Celkovo sa v tejto kategórii rozutekalo na pomoc deťom až 68 ľudí. Najviac priaznivcov, až 101 ľudí, zvolilo 7-kilometrovú trať.

Účastníci behu pre deti vyzdvihovali organizáciu, pochvaľovali si prostredie a šírili dobrú náladu. Po behu na nich čakalo občerstvenie v podobe vegetariánskeho a mäsového gulášu a pravdaže prvá pomoc vo forme vody a iných nápojov, ktoré dostali hneď po prekročení cieľovej čiary.

Keď sa beží pre dobrú vec: 21 kilometrov pre deti na Železnej studničke
25
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM