Samospráva

Šokujúce slová starostky Čahojovej: Karlová Ves je na pokraji nútenej správy

Nové vedenie Karlovej Vsi našlo úrad a mestskú časť v horšom stave, než čakali. "Bývalá starostka do poslednej chvíle tajila pred vlastným zastupiteľstvom a verejnosťou súdne spory obrích rozmerov," tvrdí Dana Čahojová. Karlovke vraj hrozí nútená správa.

Ilustračný obrázok k článku Šokujúce slová starostky Čahojovej: Karlová Ves je na pokraji nútenej správy
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

„Pod stromček sme od bývalého vedenia dostali i zamknuté právne oddelenie. Vedúci je už na novom pracovisku, jedna referentka na MD, druhá vraj PN od nášho vstupu na úrad,“ napísala na svojom profile na Facebooku koncom minulého týždňa starostka MČ Bratislava – Karlová Ves Dana Čahojová.

„Bežia živé konania, lehoty, kopia sa doteraz neriešené sťažnosti od obyvateľov, ktorí dúfajú, že sa k ich problémom postavíme inak. Namiesto chystania darčekov pre našich najbližších si lámeme hlavy ako preklenúť tento krízový stav bez strát,“ dodala.

Na prahu krachu?

Dnes starostka prišla s ešte šokujúcejším vyjadrením: „Bohužiaľ musím povedať, že Karlovu Ves čakajú nesmierne ťažké časy. Dnes už vieme, prečo bolo právne oddelenie opustené. Bývalá starostka do poslednej chvíle tajila pred vlastným zastupiteľstvom a verejnosťou súdne spory obrích rozmerov.“

Podľa Dany Čahojovej pre vážne pochybenia stavebného úradu, za ktorý bola priamo zodpovedná Iveta Hanulíková, sa Karlova Ves musí brániť na súdoch. Ide pritom o spory za desiatky miliónov eur.

„Pre porovnanie celoročný rozpočet Karlovej Vsi tvorí cca 9 miliónov eur. Chceli sme novú lodenicu, opravu kultúrneho domu, zariadenie pre seniorov, nové športoviská, … Najprv sa musíme postarať, aby Karlova Ves túto pohromu prežila bez nútenej správy,“ dodala starostka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM