han Hokej Šport

ŠOK: Bratislavský klub posilnil jeden z najlepších hráčov všetkých čias tejto krajiny!

Tomu sa povie prestupová bomba! Veď uznajte sami. Do hokejového tímu Bratislava Capitals prichádza bieloruský hráč Sergej Kosticyn, ktorý hviezdil aj v zámorskej NHL.

Ilustračný obrázok k článku ŠOK: Bratislavský klub posilnil jeden z najlepších hráčov všetkých čias tejto krajiny!
3
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Tridsaťtriročný hokejista je už v Bratislave a k mužstvu sa pripojí hneď po absolvovaní povinnej karantény. Capitals o tom informovali na svojej oficiálnej facebookovej stránke.

Slávny Bielorus

A, že nejde o hocijakého hokejistu, potvrdzuje hráčova minulosť.*** „Odohral 353 zápasov v NHL, 329 v KHL a svoju vlasť reprezentoval 125 krát! 33-ročný útočník hral za Montréal Canadiens, Nashville Predators, Avangard Omsk, Ak Bars Kazaň či Dynamo Minsk kde bol aj kapitánom v KHL!“*** píše klub Capitals. Bodaj by nie, keď ide o jedného z najslávnejších hokejistov v bieloruskej histórii.

Problémy s chrbtom

Sergej nehral zápas od roku 2019, pretože ho z hry vyradili problémy s chrbtom. Podrobil sa aj operácii, ktorá bola náročná. „Musel som po nej absolvovať šesťmesačnú rehabilitáciu,“ vyhlásil Kosticyn. „Do tímu prichádza hráč s veľkými skúsenosťami z NHL a KHL, práve tie rozhodujú v zlomových momentoch zápasu. Sergej Kosticyn patrí k najlepším bieloruským hráčom v histórii. Vieme, že mal problémy s chrbtom absolvoval operáciu a nehral dlhšiu dobu,“ uviedol generálny riaditeľ bratislavského klubu Dušan Pašek.

„Je to profesionál, hladný po kvalitnom hokeji, a verím že k nám príde pripravený a motivovaný pomôcť v boji o play-off. Sergej sa už nachádza v Bratislave a po absolvovaní povinnej karantény sa pripojí k tímu. Predpokladaná Sergejova premiéra by mala byť v zápase proti Villachu,“ dodal Pašek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM