KAW Kultúra

SOARÉ: Zaspomínajte si na staré dobré časy bratislavských mliečnych barov a rýchleho občerstvenia

Večer plný uvoľnených a otvorených debát vás opäť čaká v kaviarni v Starej tržnici. Prostredníctvom SOARÉ sa vrátite v čase, v spomienkach aj v historkách.

Ilustračný obrázok k článku SOARÉ: Zaspomínajte si na staré dobré časy bratislavských mliečnych barov a rýchleho občerstvenia
Zdroj: Dnes24.sk

Na jedenástom soaré v Dobre&Dobré si môžete zaspomínať na bratislavské mliečne bary a občerstvenia, ktoré sú už dnes minulosťou.

Povestný mliečny bar v blízkosti Hviezdoslavovho námestia bol pravidelnou raňajkovou zastávkou všetkých Bratislavčanov, ktorí ráno prechádzali mestom. A nebol jedinou gastro oázou starých čias.

Obľúbeným podnikom bolo aj Tempo na rohu oproti Starej tržnici, prevádzky podniku Ryba či bufety s pestrou ponukou majonézových šalátov, ruských vajec a desiatových polievok.

SOARÉ v Dobre&Dobré

„Na posedení v Dobre&Dobré spomienkami nazrieme do bufetov, mliečakov a táckarní z čias reálneho socializmu, povieme si, aké starvovacie normy existovali, aké rady sa tvorili pred prvým stánkom z hotdogmi, čo je fast food a čo street food. Dozviete sa aj, prečo sa hamburger stal symbolom novej hip éry,“ pozýva na akciu dramaturg a moderátor večera Bohdan Smieška.

Hosťom posedenia bude historik a spisovateľ Vladimír Tomčík, ktorý sa venuje dejinám gastronómie. Príde aj spisovateľ Juraj Šebo. Vo svojej tvorbe zachytáva atmosféru každodenného života a pocity ľudí v dobách uplynulého storočia – Zlaté 60. roky, Normálne 70. roky, Reálne 80. roky.

O svojich skúsenostiach porozpráva podnikateľ v oblasti rýchleho občerstvenia Oto Kona, ktorý založil Regal Burger, vegetariánske bistro Frischco a street food stánok NYC Corner s hotdogmi.

Večerné SOARÉ v kaviarni Dobre&Dobré je obľúbený kultúrny formát. Spája sa s minulými časmi, keď si ľudia chodievali do kaviarní podebatovať o rôznych témach. Spolu so zaujímavými hosťami rôznych generácií a profesií tak opäť otvoríte aktuálne témy bratislavského života.

Lístky sa dajú zakúpiť priamo v kaviarni u obsluhy alebo rezervovať na čísle 0905 136 110 a vyzdvihnúť v kaviarni. Cena lístka je 5 eur a treba si ich vyzdvihnúť najneskôr deň vopred. Počet miest je limitovaný na 50.

Čítajte aj: SOARÉ: O fašizme a jeho súčasných obmenách v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM