Rôzne

Snežienku treba zbúrať! Rozhodli o tom členovia pracovnej skupiny

Je rozhodnuté. Bývalú výletnú reštauráciu Snežienka v Novom Meste zbúrajú. Nahradiť by ju malo niečo, čo lepšie zapadne do prostredia lesoparku.

Ilustračný obrázok k článku Snežienku treba zbúrať! Rozhodli o tom členovia pracovnej skupiny
12
Galéria
Zdroj: Facebook

Kedysi obľúbená reštaurácia na Železnej studničke, dnes rozpadávajúca sa ruina. Výletná reštaurácia Snežienka chátra už od 90. rokov. Členovia pracovnej skupiny, ktorá sa zaoberá zničenou Snežienkou, sa zhodli na tom, že ju treba zbúrať.

Bude sa búrať

Skelet bývalej reštaurácie Snežienka je mimo prevádzky a vo veľmi zlom technickom stave. Sanácia objektu by mestskú časť Nové Mesto vyšla do 700-tisíc eur vrátane DPH a asanácia by podľa odhadov stála 180-tisíc eur vrátane DPH. Podľa informácií bratislava.sme.sk mestská časť nemá financie na zbúranie objektu, a tak bude hľadať spôsob, ako by zbúranie mohli spolufinancovať aj mesto i Bratislavský samosprávny kraj. V prípade lanovky totiž ide o celomestskú i regionálnu atrakciu.

Vo februári sa novomestskí poslanci zaoberali návrhom na vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže na prenájom a rekonštrukciu Snežienky. Súťaž však nevyhlásili. Dôvodom bol argument, že ak má na mieste bývalej reštaurácie niekedy niečo stáť, tak nech je to menšie a niečo, čo sa lepšie hodí do prostredia lesoparku.

Predseda pracovnej skupiny, ktorá sa zaoberá zničenou Snežienkou, Martin Vlačiky poznamenal, že „najprv treba verejnou diskusiou s občanmi, návštevníkmi lesoparku, ochranármi zadefinovať, čo by v tomto území vlastne chceli mať. Až potom môžu podľa neho vyhlásiť súťaž.“

Ďalšie stretnutie pracovnej skupiny bude koncom júna.

Snežienka dnes
12
Galéria
Zdroj: Zachráňme Snežienku Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM