Tomáš Stupavský Kultúra

SND chystá Deň otvorených dverí. Môžete sa tešiť na autogramiádu či workshopy s obľúbenými umelcami

Priaznivci Slovenského národného divadla (SND) sa môžu tešiť na Deň otvorených dverí (DOD), ktorý sa uskutoční 12. septembra. Brány prvej slovenskej scény sa otvoria tisícom fanúšikov a divadelných nadšencov o 11.00 h.

Ilustračný obrázok k článku SND chystá Deň otvorených dverí. Môžete sa tešiť na autogramiádu či workshopy s obľúbenými umelcami
Zdroj: Dnes24.sk

Program pozostáva z prehliadky priestorov SND, autogramiády s umelcami, divadelného líčenia, obhliadky legendárnych kostýmov a ďalších aktivít. Ich súčasťou budú aj tradičné tvorivé dielne – workshopy, ktoré budú i tento rok pod taktovkou obľúbených umelcov.

Činohra SND si pre detských návštevníkov pripravila workshop pod vedením hercov Diany Mórovej a Daniela Fischera. Uskutoční sa od 11.15 do 12.15 h. Kapacitne je limitovaný na 30 detí.

Pre malých divadelníkov, ktorí milujú operu, hudbu a spev, pripravila Opera SND o 13.00 h hudobný workshop pod vedením Magdalény Rovňákovej, zakladateľky, dirigentky a manažérky Bratislavského chlapčenského zboru, ktorý úzko spolupracuje pri tvorbe inscenácií SND. Maximálna kapacita prihlásených je 15 detí (plus jeden rodič).

Balet SND si tento rok prichystal dve tvorivé dielne, v ktorých malým divákom priblíži život baletného umelca z teoretického i praktického uhla pohľadu. Pod vedením pedagógov z Tanečného konzervatória Evy Jaczovej sa začnú v dvoch časoch – od 11.30 do 12.30 a od 13.30 do 14.30 h. Kapacita je 30 detí na jeden turnus.

Pri všetkých workshopoch je nevyhnutná rezervácia, ktorú môžu realizovať záujemcovia prostredníctvom linku bit.ly/SNDworkshop.

Informácie poskytla Izabela Pažítková, tlačová tajomníčka SND.

Zdroj foto: snd.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM