Nina Táborská Krimi

Sme nezodpovední vodiči? Od začiatku roka došlo na bratislavských diaľniciach k 118 nehodám

Za obdobie od 1. januára do 30. septembra tohto roku došlo na bratislavských diaľniciach k 118 prípadom dopravných nehôd. V jednom prípade došlo k úmrtiu osobymala nehoda smrteľné následky. Venujeme sa dostatočne riadeni vozidla?

Ilustračný obrázok k článku Sme nezodpovední vodiči? Od začiatku roka došlo na bratislavských diaľniciach k 118 nehodám
Zdroj: Webnoviny.sk

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave opätovne apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne, plne sa venovali vedeniu vozidla a rýchlosť jazdy za každých okolností prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam áut.

Môžeme tak predísť nehodám, ktoré vo veľa prípadoch mávajú tragické následky.

Za obdobie od 1. januára do 30. septembra tohto roku eviduje polícia na bratislavských diaľniciach celkovo 118 prípadov dopravných nehôd, z toho v jednom prípade došlo k úmrtiu osoby, piati utrpeli ťažké zranenia, 25 ľahké.

Na cestách Bratislavského kraja je vznik dopravných kolón ovplyvnený viacerými faktormi, medzi ktoré patria najmä nedodržiavanie predpísanej maximálnej alebo minimálne povolenej rýchlosti, bezdôvodné a ľubovoľné spomaľovanie vodičov či nerešpektovanie pravidiel platiacich v cestnej premávke.

Ďalšími príčinami sú veľakrát aj nestriedanie rýchlych a pomalých jazdných pruhov, najmä v úsekoch diaľnic, diaľničných obchvatov a rýchlostných ciest, bezdôvodne neprimerane pomalá jazda v jazdných pruhoch určených pre rýchlejšie vozidlá a nedodržiavanie ustanovených rýchlostí vodičov pri prejazdoch úsekmi, kde dochádza k odstraňovaniu následkov dopravných nehôd na mieste prebiehajú opravy.

Informácie poskytol Michal Szeiff z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM