Krimi

Služobný pes sa stal hrdinom, vypátral ukradnuté osobné doklady aj peňaženku

Policajnému psovi sa v sprievode svojho psovoda podarilo v pondelok vypátrať ukradnuté osobné doklady a peňaženku. Políciu privolala žena na autobusovú stanicu na Mlynských nivách, kde ju vo vestibule okradla skupina doposiaľ neznámych páchateľov.

Ilustračný obrázok k článku Služobný pes sa stal hrdinom, vypátral ukradnuté osobné doklady aj peňaženku
Zdroj: TASR

Okradnutá žena zachovala sebaprítomnosť a ihneď po tom, čo ju okradli, zavolal políciu. Na miesto sa dostavila hliadka s psovodom, ktorý v sprievode služobného psa prepátral okolie v smere úniku neznámych osôb.

„Na Budovateľskej ulici pes označil kanál aj odpadový kontajner,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. Privolaní hasiči z kanála vytiahli osobné doklady patriace spomínanej žene.

V odpadovom kontajneri, ktorý taktiež označil služobný pes, bola nájdená ukradnutá peňaženka. Policajná hliadka 15 minút po prijatí oznámenia spozorovala na Svätoplukovej ulici štyri neznáme osoby, ktorých popis sa zhodoval s hľadanými osobami. Policajti z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu tieto osoby zadržala a predviedla na policajné oddelenie. „Tri osoby po vykonaní potrebných úkonov prepustili na slobodu,“ podotkla Mihalíková.

Polícia z prečinu krádeže obvinila 44-ročného Roberta S. z Topoľčian. „Obvinený bol následne umiestnený do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v takzvanom superrýchlom konaní,“ uviedla hovorkyňa. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Autobusová stanica má svoje negatíva aj pozitíva. Pozrite sa aké

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM