Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Slovensko hlási vyše 90 nových prípadov: Desiatky z nich pribudli v okrese Bratislava

Testy odhalili 91 nových prípadov COVID-19. Najväčší nárast eviduje rezort zdravotníctva v Bratislavskom okrese.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko hlási vyše 90 nových prípadov: Desiatky z nich pribudli v okrese Bratislava
Zdroj: TASR/AP

Na Slovensku bolo v piatok pozitívne testovaných na nový koronavírus 91 ľudí, urobilo sa 3833 testov. Informuje o tom Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.

Pozitívne testovaných bolo 49 mužov a 42 žien vo veku od 8 do 78 rokov. Najviac prípadov, 40, pribudlo v okrese Bratislava.

„Nové potvrdené prípady sú identifikované ako úzke kontakty potvrdených prípadov ochorenia COVID-19, importy zo zahraničia, v regiónoch je zaznamenaný aj sporadický výskyt ochorenia COVID-19. V niektorých prípadoch sa ešte uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie,“ uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková. Opätovne pripomenula, že vyššie čísla pozitívnych testov sú očakávané ako výsledok dôsledného a aktívneho dohľadávania kontaktov potvrdených prípadov a nárazového testovania na ochorenie COVID-19 v identifi­kovaných a monitorovaných ohniskách nákazy v ostatných dňoch. „Epidemiológovia naďalej pokračujú v aktívnom dohľadávaní kontaktov. Pozitívne osoby sú v domácej izolácii, rovnako aj ich kontakty, ktorým je nariadené testovanie na ochorenie COVID-19,“ dodala Račková.

V nemocniciach je aktuálne na Slovensku hospitalizovaných 62 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 42 ľudí. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú 4 ľudia, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú traja pacienti. Ako dodáva rezort zdravotníctva, dobrou správou je, že ochorenie COVID-19 prekonalo oproti predchádzajúcemu dňu ďalších až 102 ľudí. Spolu je tak na Slovensku vyliečených doteraz 2147 osôb.

Celkový počet pozitívnych prípadov doteraz u nás je tak na čísle 3316. Počet potvrdených úmrtí je nezmenený – 33. Aktívnych prípadov je tak v našej krajine 1136.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM