Tomáš Stupavský Šport

Slovenskí futbalisti sa niekedy nevedia vpratať do kože. Aj takéto excesy majú na svedomí

Zdá sa, že súčasný medializovaný konflikt, do ktorého boli zapojení Vladimír Weiss (25), Filip Šebo (30) a Filip Oršula (21) nie je jediným kedy sa v novinách pretriasajú mená slovenských futbalistov. Niektorí talentovaní mladíci majú totižto niekedy problém s disciplínou alebo alkoholom.

Ilustračný obrázok k článku Slovenskí futbalisti sa niekedy nevedia vpratať do kože. Aj takéto excesy majú na svedomí
Zdroj: TASR

Veľká sláva, množstvo peňazí, nedostatok rešpektu, aj tieto faktory majú za následok “prešľapy“, ktoré sa niekedy našim futbalistom stávajú. Častokrát pod vplyvom alkoholu vyparádia kúsok, za ktorý im neskôr nie je do smiechu. Či už ide o vyostrené konflikty, ničenie verejného majetku alebo urážanie ľudí. Prezrite si päť excesov, ktoré “navystrájali“ slovenskí futbalisti.

Orgie a zdemolovaný hotel

Koncom minulého roka prenikli na verejnosť výčiny slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov, keď pred barážovým stretnutím s rovesníkmi z Talianska zdemolovali hotel v Senci a opití si “užívali“ s prostitútkami.

V inkriminovaný večer údajne tiekol alkohol prúdom. Športovci mali demolovať nábytok hotela, obťažovať a fyzicky napádať personál. Dokonca mladí futbalisti údajne spútali pracovníka hotelovej ochranky, keď ich nechcel pustiť do zatvoreného baru.

Nevybúrení hráči vraj vyvádzali celú noc, pričom úplne na mol obťažovali aj ostatných hostí hotela. V bare, ktorý bol zatvorený, nechali po sebe nechutnú spúšť, keď močili do pohárov a rozkopali asi päť dverí do izieb. Do denníku Nový čas prišlo na hráčov anonymné udanie a detailný popis toho, čo všetko v hoteli vyviedli. A pravdepodobne nešlo len o výmysly, pretože niektoré obvinenia potvrdil aj predseda Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Stochovi praskli nervy

Nitriansky rodák Miroslav Stoch zažil počas svojej doterajšej futbalovej kariéry mnoho úspechov, ale aj mnoho kontroverzných konfliktov. Jeden sa udial aj počas jeho pôsobenia v tureckom mužstve Fenerbahce Istanbul.

V rámci dovolenky sa Stoch vybral s partiou kamarátov do jedného istanbulského baru, kde mu skrížil cestu otravný novinár a bývalý hráč Chelsea FC alebo Twente Enschede ho vraj napadol.

Neskôr slovenský futbalista, ktorý bol šokovaný obvineniami voči jeho osobe vysvetlil, že pri odchode z podniku mu vadila arogancia jedného fotografa, ktorý si bez okolkov dovoľoval doslova tlačiť svoj fotoobjektív priamo pred jeho tvár. Keď sa to už nedalo zniesť, Stoch zastal a opýtal sa ho, prečo stále fotí takto zblízka. Popieral, že by novinára napadol.

Nepoučiteľný Stoch

Slovenský reprezentant Miroslav Stoch mal problémy s disciplínou oveľa skôr. V roku 2011 Stocha chytila policajná hliadka v Nitre o štvrtej hodine ráno na jeho luxusnom a neprehliadnuteľnom žltom Ferrari. Pri dychovej skúške mu namerali 1,17 promile.

Policajti vtedy zobrali Stochovi aj vodičák. Vtedajší tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss starší ho dokonca na istý čas vyhodil z národného výberu.

Do tretice nitriansky krídelník

Futbalista Miroslav Stoch sa do povedomia ľudí dostal aj vďaka účinkovaniu v klipe k piesni s názvom Popič. Tú nahral rapper z Nitry menom KajO (Kaidžas). Zaujímavosťou bolo, že klip bol vytvorený v uliciach Istanbulu, najväčšieho tureckého mesta, ktoré samotný krídelník dobre pozná, keďže obliekal dres tamojšieho klubu Fenerbahçe SK.

Vo videu sa Stoch predstavil v roli herca a nevyhol sa nadávkam a obscénnym gestám. V súvislosti s týmto počinom sa v tej dobe vynorili správy o tom, že Stoch má problémy v osobnom živote, ktoré sa snaží riešiť nočným hýrivým životom, voči čomu sa okamžite ohradil.

Opitý futbalista aj na Slovensku

Myjavského futbalistu Pavla Kosíka zastavila 21. februára 2013 o pol druhej ráno myjavská policajná hliadka. Pri bežnej kontrole futbalista nafúkal 1,21 promile.

Súd sa s hráčom Spartak Myjava skutočne nepáral a okamžite Kosíka uznal za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a uložil mu peňažný trest vo výške 2 500 eur. Okrem finančnej pokuty dostal myjavský futbalista zákaz šoférovania na tri roky a šesť mesiacov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM