Krimi

Slovenskí colníci prekazili nelegálnu výrobu a distribúciu cigariet v Európe

Na území Slovenska colníci zasahovali na štyroch miestach. Zaistili viac ako 5 miliónov kusov nelegálnych cigariet a viac ako 3-tisíc kilogramov tabaku.

Ilustračný obrázok k článku Slovenskí colníci prekazili nelegálnu výrobu a distribúciu cigariet v Európe
Zdroj: TASR

Rakúski, maďarskí a slovenskí colníci prekazili nelegálnu výrobu a distribúciu cigariet v celej Európe. Celková škoda na spotrebných daniach je v rámci týchto troch štátov takmer tri milióny eur. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Uplynulý týždeň Kriminálny úrad finančnej správy v spolupráci s partnerskými zložkami v Rakúsku a Maďarsku kontroloval viacero skladov. V nich sa podľa vopred získaných informácií mali nachádzať nelegálne výrobne cigariet.

Kvantá tabaku a cigariet

„Na území Slovenska colníci zasahovali na štyroch miestach. Colníci z KÚFS s pomocou Colného úradu Bratislava, Trnava a Nitra zaistili viac ako 5-miliónov kusov nelegálnych cigariet, viac ako 3-tisíc kg tabaku, komponenty na výrobu cigariet a súčasti technologických zariadení potrebných na výrobu spotrebiteľských balení cigariet,“ uviedla Macíková.

Na území Maďarska a Rakúska sa počas tejto akcie podarilo zaistiť 16 osôb, dve kompletne vybavené technologické zariadenia na výrobu spotrebiteľských balení cigariet, 5.400.000 kusov nelegálnych cigariet a 21 ton nelegálneho tabaku.

„Súhrnná škoda na spotrebných daniach je takmer tri milióny eur. Zadržaným osobám za trestný čin porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru hrozí pri preukázaní viny trest od troch do ôsmich rokov odňatia slobody,“ dodala uviedla Macíková.

Čítajte aj: Mimoriadna správa: V Národnom onkologickom ústave v Bratislave zasahovala polícia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM