Šport

Slovanu sa postup do play-off stále vzďaluje. Na domácom ľade tentokrát nenašli recept na Avangard Omsk

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali sedemzápasovú sériu domácich zápasov KHL pondelňajšou prehrou s Avangardom Omsk 3:5. "Belasí" tak zaznamenali tretiu prehru v rade, figurujú na poslednej priečke Západnej konferencie a na 8. miesto, ktoré znamená účasť v play off, strácajú už desať bodov.

Ilustračný obrázok k článku Slovanu sa postup do play-off stále vzďaluje. Na domácom ľade tentokrát nenašli recept na Avangard Omsk
Zdroj: TASR

Hostia si vypracovali prvú veľkú šancu už po 62 sekundách, keď sa pred Janusa natlačili až traja a Kolarik trafil žŕdku. Na druhej strane sa pokúšali otvoriť skóre Brejčák a Vondrka, no Barulinovi ich ľahké strely nerobili žiadne problémy. Avangard bol oveľa nebezpečnejší a kontroloval priebeh zápasu.

V 10. minúte si vypracoval veľkú možnosť jeho štvrtý útok, no Rasskazov so Semenovom Janusa neprekonali. To sa podarilo až v 14. minúte Kuľašovi, ktorý sa presadil strelou z pravého kruhu. O dve minúty neskôr bolo už 0:2. Paršin prihral pri presilovke spoza bránky Kalininovi a ten pretlačil puk do siete. Slovan do prestávky inkasoval aj tretíkrát, po prečíslení 2 na 1 rozvlnil sieť Paršin.

Hráči Omska v druhej tretine kontrolovali duel a Slovanu takmer nič nedovolili. Štvrtý gól mohli pridať v 23. minúte počas presilovky, no domácich podržal Janus. Brankár Slovana zachránil aj v 27. minúte, keď zlikvidoval veľkú šancu Sobotku.

Český center mal smolu aj v 33. minúte, keď opečiatkoval žŕdku domácej bránky. Slovan za 15 minút v druhej tretine vyslal na Barulina iba chudobné štyri strely. V závere sa však dokázal presadiť Tičar, ku ktorému sa dostal v 40. minúte odrazený puk a slovinský útočník ho bekhendom dopravil do odkrytej siete – 1:3.

Slovan v úvode tretej tretiny zabral a v krátkom slede ohrozili Barulina Netík, Tičar a Brejčák. Tréner hostí na to reagoval oddychovým časom, no jeho zverencom príliš nepomohol, pretože aj v ďalšom priebehu boli lepší domáci hráči. Na ľade bolo vidieť najmä tretí Tičarov útok. V 46. minúte predviedli šikovnú akciu, na ktorej konci bola strela Netíka, no Barulina neprekonala.

V 51. minúte však vyšla hosťom nacvičená akcia, keď Gustafssonovu strelu tečoval Perežogin a puk skončil v sieti – 1:4. Slovan sa nevzdal a v 55. minúte upravil na 2:4 Netík, ktorému výborne prihral Tičar. Domáci ešte chceli zabojovať o body, no v závere si dal vlastný gól Sersen, ktorý sa snažil zablokovať prihrávku Perežogina. Na konečných 3:5 upravil 29 sekúnd pred koncom Murley.

Zverenci trénera Petriho Matikainena sa najbližšie stretnú v stredu 10. decembra o 19.00 h s Barysom Astana. Potom ich čaká Salavat Julajev Ufa, Jokerit Helsinki, Lada Togliatti, Neftechimik Nižnekamsk a kalendárny rok zakončia duelom so SKA Petrohrad (26. decembra).

Slovan Bratislava – Avangard Omsk 3:5 (0:3, 1:0, 2:2)

Góly: 40. Tičar (Sersen), 55. Netík (Tičar, Jeglič), 60. Murley (Vondrka, Bartovič) – 14. Kuľaš (Kolarik), 16. Kalinin (Paršin), 19. Paršin (Sobotka), 51. Perežogin (Gustafsson, Kolarik), 59. Perežogin, 7504 divákov.

Slovan Bratislava: Janus – Sersen, Starosta, Štajnoch, Baranka, Brejčák, Sigalet – Surový, Nedorost, Ružička – Netík, Tičar, Jeglič – Bartovič, Murley, Vondrka – Šťastný, Bližňák, Ölvecký

Avangard Omsk: Barulin – Blaťák, Gustafsson, Kuľaš, Ljamin, Vasilev, Pivcakin, Lauta, Kulik – Kalinin, Sobotka, Paršin – Berdnikov, Vandell, Lemťugov – Kolarik, Popov, Perežogin – Rasskazov, Kurjanov, Semenov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM