Futbal Šport

Slovanisti to s Faerčanmi ZVLÁDLI: Síce s odretými ušami, ale prvý TRIUMF je doma!

Mimoriadne náročný duel na úvod. Aj keď futbalisti bratislavského Slovana privítali v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy tím z Faerských ostrovov, víťazstvo sa rodilo ťažko.

Ilustračný obrázok k článku Slovanisti to s Faerčanmi ZVLÁDLI: Síce s odretými ušami, ale prvý TRIUMF je doma!
Zdroj: Facebook.com/ŠK Slovan Bratislava

Mužstvo z Faerských ostrovov KÍ Klaksvík narobilo v posledných týždňoch poriadny vietor vo futbalovej pohárovej Európe. Veď vyradilo slávny Ferencváros Budapešť aj švédsky celok Hacken a len tesne cez nich prešlo nórske Molde a tiež aj Šerif Tiraspoľ. Prvý raz v histórii tak postúpil tím z tohto malinkého ostrovného štátu do skupinovej fázy niektorého z európskych pohárov.

Tri body sú doma

Hoci belasí vedeli, že duel proti amatérom z Faerských ostrovov nebude žiadna prechádzka ružovou záhradou, aj oni sa presvedčili o sile teraz už známeho klubu. Lenže, do vedenia išli práve hostia, keď sa v 49. minúte presne trafil Pavlovič. V tej chvíli stŕplo viac než 12-tisíc divákov, ktorí boli prítomní na bratislavskom štadióne.

Slovenský majster nezložil zbrane a opäť raz zverenci Vladimíra Weissa staršieho predviedli parádny obrat.

Na 1:1 vyrovnal v 54. minúte Vladko Weiss, ktorý sa po dlhšej pauze predstavil v zostave Slovana. Druhý vytúžený gól Bratislavčanov strelil v 74. minúte Čavrič. Napokon to bol aj víťazný presný zásah. Belasí si tak hneď na úvod skupinovej fázy pripísali do tabuľky prvé tri body,

Najbližšie sa v tetjo súťaži predstavia 5. októbra o 18:45 h v slovinskej Ľubľane, kde ich čaká tím Olimpija.

O zápase:

ŠK Slovan Bratislava – KÍ Klaksvík 2:1 (0:0)

Góly: 54. Weiss, 74. Čavrič – 49. Pavlovič.

Návšteva: 12 454 divákov

Zostava Slovana: Borjan – Blackman, Bajrič, Wimmer, Lovat – Savvidis (67. Kucka), Kankava – Strelec (67. Barseghjan), Tolič (85. Malik), Weiss (90. Marcelli) – Čavrič (90. Pauschek)

Klaksvík: Johansson – Petersen, Faero, Forren – Danielsen, Pavlovič (72. Klettskard), J. Andreasen, Da Silva – Frederiksberg, Gussias (90. Josephsen), Mikkelsen (72. Kassi)

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM