Tomáš Stupavský Hokej

Slovanisti to doma opäť nezvládli. Belasí prekvapivo podľahli HK Soči

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom úvodnom stretnutí štvorzápasovej domácej série s priamym konkurentom v boji o play off HK Soči 3:5. "Belasí" sa tak prepadli na 13. priečku Západnej konferencie, na postupovú ôsmu strácajú päť bodov.

Ilustračný obrázok k článku Slovanisti to doma opäť nezvládli. Belasí prekvapivo podľahli HK Soči
Zdroj: TASR

Slovan sa ujal vedenia v 13. minúte, keď Hudáček premenil svoj únik a skóroval v treťom zápase za sebou. Hostia však vyrovnali už o necelé dve minúty zásluhou Krikunova.

Potom prišli hluché minúty a zápas dostal tempo až v druhej polovici. Na sklamanie domácich sa presadili hostia a to hneď dvakrát v 37. minúte. Najprv ich poslal do vedenia Petersson a vzápätí upravil na 3:1 pre Soči Radulov. V 42. minúte zvýšil Emmerton.

Slovan však dostal šancu v podobe päťminútovej presilovky, ktorú premenil Vondrka. V 53. minúte znížil na rozdiel jediného gólu Tičar, no domácim sa už nepodarilo vyrovnať. V závere inkasovali do prázdnej bránky z hokejky Peterssona.

Michal Vondrka, útočník a strelec druhého gólu Slovana: „Škoda, že nám to dnes nevyšlo. V závere sa nám podarilo zápas zdramatizovať, mám pocit, že Luža trafil aj žŕdku. Za stavu 1:4 už veľa ľudí neverilo, že sa nám to podarí dotiahnuť. Na nohy nás postavila päťminútová presilovka. Naštartovali sme sa, ale už to nestačilo.“

Slovan Bratislav – HK Soči 3:5 (1:1, 0:2, 2:2)

Góly: 13. Hudáček (Starosta, Luža), 52. Vondrka (Bartovič, Sersen), 53. Tičar (Štajnoch) – 15. Krikunov (Kosticyn, Kriukov), 37. Petersson (Emmerton, Whitney), 37. Radulov (Wärn), 42. Emmerton (Petersson), 60. Petersson. Rozhodcovia: Kiseľov, Čerenkov – Balodis, Golovľov, 8487 divákov.

HC Slovan Bratislava: Backlund – Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, Starosta, Kozák, Brejčák – Bartovič, Surový, Nagy – Hudáček, Murley, Vondrka – Jeglič, Tičar, Ölvecký – Kudrna, Šťastný, Lunter – Rehák

HK Soči: Pöpperle – Whitney, Ščitov, Koledov, Pervyšin, Derľuk, Wilson, Järvinen – Kosticyn, Ignatuškin, Krikunov – Wärn, Emmerton, Petersson – Ľudučin, Sčastlivyj, Radulov – Krutov, Kriukov, Ščerbina – Morozov

Zverenci trénera Petriho Matikainena sa najbližšie predstavia v sobotu 17. januára o 17.30 h proti Dinamu Moskva. Domáci šnúru uzavrú duelmi s Dinamom Minsk a Atlantom Mytišči.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM