Ľuba Lesná Hokej

Slovan zvíťazil v KHL: Po nájazdoch porazil Jugru Chanty-Mansijsk 4:3

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelkovom stretnutí základnej časti KHL na ľade Jugry Chanty-Mansijsk 4:3 po predĺžení a nájazdoch. "Belasí" tak ukončili štvorzápasovú sériu bez bodového zisku a bez víťazstva.

Ilustračný obrázok k článku Slovan zvíťazil v KHL: Po nájazdoch porazil Jugru Chanty-Mansijsk  4:3
Zdroj: TASR

Hrdinom zápasu sa stal najproduktívnejší hráč hostí Ladislav Nagy, ktorý strelil úvodný gól, na ďalšie dva prihral a ako jediný premenil svoj nájazd a rozhodol tak o zisku dvoch bodov.

Zverenci Petriho Matikainena sa ujali vedenia v 6. minúte zásluhou Nagya, no domáci rýchlo vyrovnali a po presilovkovom góle Pepeljajeva v 10. minúte už viedli 2:1. V závere druhého dejstva zvýšil Gusev na 3:1, za Slovan korigoval o 53 sekúnd neskôr Jeglič a v treťom dejstve vyrovnal na 3:3 Mihálik. O víťazstve hostí nakoniec rozhodol v samostatných nájazdoch Nagy.

Prvá tretina

Slovanisti odštartovali zápas dobre a už v 2. minúte si tlakom vynútili presilovku. V nej mohli ísť do vedenia, keď Nedorost tečoval Vondrkuovu strelu, no puk skončil len na žŕdke domácej bránky.

V 6. minúte sa už z gólu tešili. Tentokrát poslal na Birjukova tvrdú strelu Starosta a Nagy ju zo vzduchu usmernil do siete. Hostia sa však z vedenia netešili ani minútu. Kašpar prihral Maxwellovi pred prázdnu bránku a bolo 1:1. Od tejto chvíle boli lepší domáci hokejisti, ktorí dobrým forčekingom znemožňovali rozohrávku súpera a ten sa tak poriadne nevedel dostať z vlastného pásma. Z toho pramenili aj fauly Slovana, pričom Jugra pretavila hneď ten prvý Luntera na vedúci gól.

V oslabení mal najprv veľkú šancu Slovan, keď Nagy v brejku našiel nikým nekrytého Nedorosta, ale jeho tutovku zmaril výborným zákrokom Birjukov.

Vzápätí prišla strela od modrej z hokejky Pepeljajeva a domáci viedli 2:1.

V nasledujúcich minútach mohol pridať aj ďalšie góly, no Slovan sa ubránil aj v 64-sekundovom oslabení o dvoch hráčov. Navyše, Jugra takmer nestrieľala a v prvej časti poslala na Backlunda len štyri pokusy.

Druhá tretina

Prostredná časť duelu veľa hokejovej krásy nepriniesla. Hra oboch mužstiev bola plná nepresností, chýbali pekné kombinácie a v ofenzíve najmä šance. Pokračovalo tak ubojované a rozkúskované divadlo zo záveru prvej tretiny.

Diváci na tribúnach sa tak poriadne nemali na čo pozerať. V 25. minúte vypálil Bartovič, ale Birjukov bol pozorný. Domáci potom odohrali presilovku prakticky bez strely na bránku, no v 36. minúte dostali ďalšiu šancu a tú využili na tretí gól. Na Backlunodvu bránku počas nej pritom vyslali iba jediný pokus, od modrej sa trafil Gusev – 3:1.

Slovan sa dostal späť do zápasu už o necelú minútu, keď Jeglič prestrelil Birjukova a znížil na rozdiel jedného gólu.

Po dvoch tretinách bol stav striel na bránku 13:11 pre hostí.

Tretia tretina

„Belasí“ vyrovnali v 47. minúte zásluhou Mihálika, ktorému nabil na gól Nagy. Následne mohli aj rozhodnúť počas ďalšej početnej výhody, no domácich niekoľkokrát zachránil gólman Birjukov.

V závere riadneho hracieho času mal dve veľké šance prvý útok domácich na čele s Maxwellom a na druhej strane Nedorostova formácia, ale gól už nepadol a stretnutie pokračovalo v predĺžení.

O víťazstve Slovana rozhodol v samostatných nájazdoch Nagy.

Jugra Chanty-Mansijsk – Slovan Bratislava 3:4 pp a sn (2:1, 1:1, 0:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 7. Maxwell (Kašpar), 10. Pepeljajev (Maxwell, Magogin), 37. Gusev (Larsen, Čibisov) – 6. Nagy (Starosta, Jeglič), 38. Jeglič (Nagy), 47. Mihálik (Nagy), rozh. nájazd: Nagy.

Rozhodcovia: Beljajev, Gamalei – Strelcov, Tarasov,

Vylúčení: 3:6,

Presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

Jugra Chanty Mansijsk: Birjukov (65. Gorjačev­skich) – Larsen, Mamkin, Sergejev, Želdakov, Stalnov, Sokolov, Pepeljajev, Putilov – Gorbunov, Maxwell, Kašpar – Bulianskij, Magogin, Gusev – Čibisov, Romancev, Bortnikov – Jacenko, Točickij, Korenev

Slovan Bratislava: Backlund – Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, Foster, Starosta, Mihálik – Netík, Surový, Bartovič – Hudáček, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Nagy – Kundra, Bližňák, Lunter

„Belasí“ pokračujú v päťzápasovom tripe po súperových klziskách v stredu 22. októbra proti Neftechimiku Nižnekamsk (17.00 h) a o dva dni neskôr ho ukončia na štadióne Lady Togliatti (17.30 h).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM