Hokej

Skvelé správy z Jekaterinburgu: Tretie víťazstvo Slovana Bratislava v novej sérii KHL

Hokejisti Slovana Bratislava uspeli aj vo svojom treťom vystúpení v novom ročníku KHL a priebežne figurujú na čele celej prestížnej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé správy z Jekaterinburgu: Tretie víťazstvo Slovana Bratislava v novej sérii KHL
Zdroj: TASR

Po sobotňajšom prekvapujúcom víťazstve na ľade obhajcu Gagarinovho pohára Metallurgu Magnitogorsk (3:2) triumfovali v rámci prvého tripu aj v Jekaterinburgu. Domáci Avtomobilist zdolali 3:1 a v Západnej konferencii stále neokúsili trpkosť prehry.

Zverenci trénera Rostislava Čadu boli od začiatku aktívnejším tímom, no v prvej tretine nedokázali vytvorené príležitosti premeniť na góly. Skórovať sa im podarilo až v 26. minúte, dobrú efektivitu v presilovkách od začiatku ročníka podčiarkol Netík. Domáci hrozili len v početnej prevahe a práve v nej sa 39 sekúnd pred druhou sirénou dočkali vyrovnania zásluhou úspešnej dorážky Lazareva.

Hoci sa Slovan z inkasovaného gólu do šatne dlhšie spamätával, v 53. minúte napriahol nechytateľne Bartovič a zariadil ďalší cenný triumf v úvode sezóny. V závere spečatil cenné víťazstvo gólom do prázdnej bránky Surový.

Najbližšie sa „belasí“ predstavia v stredu o 17.30 h na ľade AK Bars Kazaň, kde zavŕšia svoj prvý trip v novom ročníku.

Cesta k víťazstvu

Úvod duelu sa niesol v svižnom tempe. Domáci sa snažili o rýchlu kombináciu v útočnom pásme, cez dobré defenzívne rozostavenie hráčov Slovana sa však nedostali k výraznejšiemu ohrozeniu Backlunda. „Belasí“ sa postupne osmeľovali a s pribúdajúcim časom boli v ofenzíve nebezpečnejším tímom. V 6. minúte nahodil Hudáček puk na Kovářa, pred ktorým dotieral Surový, no zo svojej aktivity gól nevyťažil.

Slovan následne dostala do tempa úvodná presilovka, po ktorej mohli jeho hráči opäť ťažiť zo spolupráce Hudáčka so Surovým. Tentoraz sa už Surový razantnejšie oprel do puku, dobrým reflexom sa ale prezentoval Kovář a ľavým betónom strelu z prvej zneškodnil. Jekaterinburg sa prihlásil o ofenzívne slovo až v 15. minúte, keď sa za obranou Slovana ocitol s pukom na hokejke Lazarev.

Pred Backlundom si ho v poslednom momente prehodil na bekhend, no brankára hostí neprekvapil. Zásluhou lepšieho pohybu hostia naďalej kontrolovali stredné pásmo, no v zakončení nevedeli nájsť recept na dobre chytajúceho Kovářa.

Napínavé druhé dejstvo

Ten podržal svoj tím aj pri tlaku „belasých“ v úvode druhého dejstva. V predbránkovom priestore narobil vetry domácej defenzívne Nagy, no ani jeho aktivita úvodný gól nepriniesla. V 25. minúte založil Starosta útočnú akciu cez Hudáčka preberajúceho si puk na útočnej modrej. Ten následne posunul Netíkovi, ktorý síce nezakončil, no vypýtal si presilovku. V nej sa už hostia ujali vedenia práve zásluhou Netíka, ktorý si napravo počkal na prihrávku a pohotovo skóroval – 1:0.

Po polovici stretnutia zakombinovali v presilovke aj domáci a vytvorili si najväčšiu príležitosť na vyrovnanie. Osamotený Petružálek už posielal puk bekhendom do opustenej bránky Slovana, zaskvel sa ale Backlund, ktorý ho efektným zákrokom zastavil pred bránkovou čiarou. V 37. minúte zasiahol jedného z dvojice hlavných rozhodcov do tváre zrazený puk, po ktorom potreboval arbiter okamžité ošetrenie a hra bola na niekoľko minút prerušená.

Napriek dobrému výkonu Slovan v závere neudržal vedenie a 39 sekúnd pred klaksónom inkasoval. Viklund mieril z ľavého krídla najskôr len do žŕdky, Backlund sa však nestihol zorientovať a odrazený puk dorazil do siete Lazarev – 1:1.

Koniec dobrý, všetko dobré

Gól do šatne bol pre domácich povzbudzujúcim momentom a v úvode tretej tretiny mohli po chybe Sigaleta pridať ďalší. Avtomobilist výrazne zlepšil pohyb, jeho hráči spresnili kombináciu, dôraz a vytvárali zaskočeným hosťom problémy v defenzíve. V 50. minúte prešprintoval Metliuk po ľavom krídle Mihálika, Slovan však podržal ďalším dobrým zákrokom Backlud. Napriek nevýraznému výkonu od začiatku tretej tretiny sa „belasým“ napokon podarilo vymaniť sa zo zovretia domácich.

Murley posunul puk v 53. minúte Bartovičovi, ktorý presne umiestnenou strelou zľava do pravého horného rohu nedal Kovářovi šancu – 1:2. Domáci sa však nechceli vzdať bez boja a niekoľkokrát nebezpečne zahrozili pred Backlundom. Do záverečnej sirény už však bez gólového efektu, v závere navyše spečatil triumf Slovana do prázdnej bránky Surový.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM