ESL Rôzne Správy

Skvelá kampaň polície: Oki, poď na Vianoce domov! Vyzýva hľadaného mafiána

Polícia Slovenskej republiky opäť baví internety. Kampaň zameraná na hľadanie najhorších zločincov je síce vtipná, ale aj účinná.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá kampaň polície: Oki, poď na Vianoce domov! Vyzýva hľadaného mafiána
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Pred Vianocami sa na nás zovšadiaľ hrnú všakovaké kampane, no tá, s ktorou prišla Polícia Slovenskej republiky, je vskutku originálna. Jej cieľom je chytiť najväčších zločincov našich čias. Jedným z nich je Róbert Okoličány, ktorý patrí aj k najhľadanejším osobám Europolu.

Vianočná pozvánka

„Oki, poď už na Vianoce konečne domov! Pozývame ťa k štedrovečernému stolu na Chorvátsku 5 v Bratislave,“ píše polícia na virtuálnej pozvánku Róbertovi Okoličánymu. Ide o 45-ročného muža, ktorý je odsúdený na doživotie za založenie zločineckej skupiny. Na úteku je už dva roky. Polícia touto kampaňou nechce prioritne baviť. Jej cieľom je chytať zločincov, čo sa jej aj vďaka kampani darí.

„Minuloročná vianočná kampaň priniesla pozitívny výsledok, keď na základe zverejneného statusu boli získané informácie k vtedy dlhoročne nezvestnému Henrichovi Sz., členovi gangu takáčovcov. Muž bol vďaka nim zatknutý,“ píše polícia na svojom facebooku.

Zmenená identita

Vtipné spracovanie serióznej témy polícia vybrala z dôvodu potreby oslovenia čo najväčšieho publika. Užívatelia sociálnych sietí totiž častejšie zdieľajú, komentujú a reagujú na statusy, ktorých súčasťou je humorná zložka.

„Obzvlášť v prípade statusov o hľadaných osobách platí, že ak budú masovo zdieľané, automaticky sa dostanú k veľkému publiku, čím sa úmerne bude zvyšovať šanca, že sa medzi čitateľmi nájde občan, ktorý disponuje informáciami o hľadanej osobe a tie na základe zverejneného statusu poskytne polícii. Nie je totiž výnimočné, že hľadané osoby žijú pod zmenenou identitou a výzorom, vďaka čomu ich susedia či kolegovia netušia, že sa v ich okolí pohybuje. To sa môže zmeniť, ak sa k nim dostane status s exaktnými informáciami a oni si uvedomia pravú identitu „tajomného“ suseda,“ vysvetľuje polícia.

Na Slovensku sa môžu ukrývať aj zločinci zo zahraničia. Najhľadanejšie osoby zo strany členských štátov Europolu nájdete na tomto webe.

NAJHĽADANEJŠÍ: RÓBERT OKOLIČÁNI POLÍCIA ZVEREJNÍ NAJHĽADANEJŠIE OSOBY V RÁMCI VIANOČNEJ KAMPANE Policajný zbor aj...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Monday, December 14, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM