Správy

Skupina poslancov MsZ tvrdí, že mesto kryje pochybenia firmy A.R.K.

Pri kontrole zimnej pohotovosti mala spoločnosť doplniť potrebné stavy personálu o ľudí, ktorí nejazdia s mechanizmami, ktoré spoločnosť pri odhŕňaní snehu používa.

Ilustračný obrázok k článku Skupina poslancov MsZ tvrdí, že mesto kryje pochybenia firmy A.R.K.
24
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavné mesto sa má podieľať na zakrývaní neschopnosti spoločnosti A.R.K. technické služby zabezpečiť zazmluvnený počet mechanizmov a personálu pre potreby zimnej pohotovosti.

Sú o tom presvedčení poslanci bratislavského mestského zastupiteľstva (MsZ) Dana Čahojová, Ján Hrčka, Ignác Kolek (všetci Bratislavský klub) a Richard Mikulec (Otvorený klub), ktorí na stredajšom brífingu upozornili na podľa nich „naoko“ vykonanú kontrolu zimnej pohotovosti, ktorú mesto iniciovalo.

Formálna kontrola

Kontrola sa mala uskutočniť 1. februára. Zástupcovia mesta podľa poslancov samotnú spoločnosť A.R.K. technické služby dopredu na kontrolu upozornili. Poslanci sa opierajú o svedectvo jedného z pracovníkov firmy. Pri samotnej kontrole mala spoločnosť podľa neho doplniť potrebné stavy personálu o ľudí, ktorí síce pracujú v rámci zimnej údržby, no nejazdia s mechanizmami, ktoré spoločnosť pri čistení komunikácií a odhŕňaní snehu používa. Doplnil, že celá kontrola bola iba formálna.

Poslanci MsZ Ján Hrčka a Richard Mikulec už v pondelok (5. 2.) upozornili na výsledky vlastnej náhodnej kontroly, ktorú iniciovali v piatok 26. januára. Informovali, že spoločnosť v stanovenom čase a ani potom neodkázala zabezpečiť po vyhlásení poplachu zazmluvnený počet ľudí a mechanizmov. O kontrole spísal záznam i mestský kontrolór. Podľa poslancov rovnaké nezrovnalosti vyšli aj pri porovnaní GPS záznamov počas dvoch reálnych novembrových výjazdov.

Spoločnosť A.R.K. slovami svojej mediálnej zástupkyne Ľubice Turčanovej uviedla, že spomínanú kontrolu nebude bližšie komentovať, kým sa podrobne nezoznámi s jej výsledkami.

Poslanci v súvislosti s prípadom požiadali o zvolanie mimoriadneho rokovania mestského zastupiteľstva. Jeho termín ešte nie je známy, hovorí sa o pondelku 12. februára.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM