Krimi

Skupina Bulhariek sa ulakomila na jednu peňaženku, teraz im za poku o krádež im hrozí až dvojročné väzenie

Obvineniu z prečinu krádeže formou spolupáchateľstva čelia 34-ročná Natalia Elenova T., 20-ročná Mariana Yankova G., 33-ročná Nadezhda Dimitrova K., 23-ročná Elena Ginkova K. a 23-ročný Gosho Vasilev G., občania Bulharskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Skupina Bulhariek sa ulakomila na jednu peňaženku, teraz im za poku o krádež im hrozí až dvojročné väzenie
Zdroj: TASR

Jedna z obvinených mala 2. 12. krátko pred 15.45 h v blízkosti jedného zo stánkov so suvenírmi na Hlavnom námestí v Bratislave bez použitia násilia odcudziť poškodenej žene z riadne uzamknutého ruksaku peňaženku. Zvyšní spolupáchatelia ju kryli telami a peňaženka išla z ruky do ruky.

Ich činnosť však neušla pozornosti hliadky PZ, ktorá osoby obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na príslušný útvar Policajného zboru. Svojím konaním spôsobili poškodenej žene škodu vo výške približne 70 eur. V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody až na dva roky.

V súvislosti s blížiacimi sa vianočnými sviatkami a obdobím predvianočných nákupov vyzýva polícia občanov k zvýšenej opatrnosti. Dodržiavaním jednoduchých preventívnych odporúčaní je možné predísť krádeži a vyhnúť sa nepríjemnej skúsenosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM