Ľuba Lesná Rôzne

Skôr, ako sa očakávalo: Cesta do Karlovej vsi po nábreží už prejazdná

Cesta po bratislavskom Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu od tunela pod hradným kopcom v smere na Karlovu Ves je v súčasnosti už prejazdná. Nábrežie bolo uzavreté, pretože sa kvôlinedeľným dažďom na vozovku zosunul svah a stromy.

Ilustračný obrázok k článku Skôr, ako sa očakávalo: Cesta do Karlovej vsi po nábreží  už prejazdná
Zdroj: TASR

Následky zosuvu sa tak podarilo zlikvidovať rýchlejšie, než sa pôvodne očakávalo. Obnovenie dopravy sa predpokladala najskôr v neskorých večerných hodinách. Na mieste následne podľa Volfovej inštalovali betónové zábrany, maximálnu povolenú rýchlosť znížili na 40 kilometrov za hodinu.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) zároveň obnovil premávku mestskej hromadnej dopravy cez spomínaný úsek v plnom rozsahu.

Už premáva aj MHD

„Od 17.25 h je premávka autobusových liniek 28, 29, 30, 31, 37 a 39 na Nábreží arm. gen. Svobodu obnovená v plnom rozsahu, takže autobusy už nepremávajú obchádzkovými trasami,“ uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Pätnásťmetrový zosuv

„Dĺžka zosuvu bola okolo 15 metrov, pričom časť zeminy, blata a polámaných stromov sa zosunula na cestu na nábreží. Žižkova ulica, ako aj časť nábrežia boli hneď po zosuve uzatvorené,“ povedala hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM