Rôzne

Škola pre sluchovopostihnuté deti v Bratislave má nový priestor na hipoterapiu

Vďaka financiám zo Zamestnaneckého grantového programu nadácie ČSOB bolo zrealizovaných veľa užitočných projektov.

Ilustračný obrázok k článku Škola pre sluchovopostihnuté deti v Bratislave má nový priestor na hipoterapiu
Zdroj: TASR

Takmer 200-tisíc eur si v uplynulom roku prerozdelilo 60 projektov z celého Slovenska. Vznikol napríklad hipoterapeutický priestor a stajne pre poníka na pozemku Základnej školy pre deti a žiakov so sluchovým postihnutím na Drotárskej ceste v Bratislave.

Užitočné investície

Peniaze išli aj na nové ihrisko pre deti zo školy Felix v Petržalke a ďalšie projekty. „Cieľom bolo vytvoriť na pozemku školy priestor so zameraním na hipoterapiu pre deti so sluchovým postihnutím, vypracovanie a zavedenie hipoterapeutických stretnutí,“ priblížila Jana Cifrová z Fondu Uško pri škole pre sluchovo postihnutých. Okrem jazdenia sa podľa jej slov zameriavali aj na činnosti súvisiace so starostlivosťou o poníka, ktoré majú aj terapeutické účinky. Z grantu získali podporu 2800 eur.

Takmer 3000 eur dostalo občianske združenie Baobab, ktoré sa zameriava na podporu samostatnosti detí s viacnásobným postihnutím a úspešne realizovalo projekt Ja sám! Nakúpiť tak mohlo terapeutické stoličky, ktoré využívajú deti pri jedení a pri bežných denných činnostiach.

Financie získali zo Zamestnaneckého grantového programu nadácie ČSOB. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Anna Jamborová s tým, že grantový program bude pokračovať. „Od septembra 2019 štartuje ďalší, v poradí už deviaty ročník grantového programu a zapojiť sa doň môžu neziskové organizácie, občianske združenia, školy a škôlky z celého Slovenska,“ avizovala. Predložiť musia verejnoprospešný projekt s odporúčaním zamestnanca spoločnosti.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM