Nina Táborská Samospráva

Situácia na cestách: Verejná doprava mešká do desať minút, Dopravný podnik je v plnom nasadení aj v noci

Dopravný podnik zabezpečuje počas celého dňa aj vo večerných hodinách čistenie zastávok MHD. Celomestský posyp bol vykonaný naposledy včera o 18:30 večer. Dnes MHD premáva maximálne s 10-minútovým meškaním.

Ilustračný obrázok k článku Situácia na cestách: Verejná doprava mešká do desať minút, Dopravný podnik je v plnom nasadení aj v noci
Zdroj: TASR

Počas dnešného rána neboli zaznamenané napriek nepriaznivým poveternostným podmienkam žiadne problémy s prevádzkova­ním MHD.

Ako nás informovala Zuzana Vachová z Dopravného podniku Bratislava, dispečing DPB požiadal dnes o posyp v oblasti Kramárov, kde sa tvorila poľadovica. Posyp sa vykonal o 07:30 a úsek, rovnako ako všetky ostatné kopcotivé terény, je zjazdný.

Pracovisko dispečingu ostáva v neustálej pohotovosti a situáciu monitoruje. Zastávky sú každý deň čistené od snehu, zároveň aj posypané soľou.

Včera od 18:30 bol znovu vyhlásený celomestský posyp cestných komunikácií, dôraz je kladený na kopcovité terény mesta: Kramáre, Dlhé diely, Lamač, Dúbravka, Karlova Ves, Koliba.

MHD vo večerných hodinách od 18:00 premávala v celom meste, meškanie boli od 5 maximálne do 15 minút.

Do nočnej zmeny DPB nasadil posilnené skupiny zamestnancov, ktorí štartovali vozidielá MHD, posypávali výhybky, zabezpečovali zjazdnosť tratí MHD. V nepretržitej prevádzke sú nasadené aj námrazové vozidlá, ktoré zabezpečujú zjazdnosť tratí a trakčného vedenia.

O aktuálnej situácii v MHD vás budeme informovať počas celého dňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM