Správy

SeniorPasy si môžete predĺžiť prostredníctvom označovačov i predajných automatov

Cestujúci si môžu SeniorPasy predĺžiť prostredníctvom elektronických označovačov, multifunkčných predajných automatov, prípadne tak môžu urobiť u vodiča autobusu.

Ilustračný obrázok k článku SeniorPasy si môžete predĺžiť prostredníctvom označovačov i predajných automatov
9
Galéria
Zdroj: TASR

Na predĺženie platnosti Seniorpasov tak už cestujúci nebudú musieť stáť v radoch na predajných miestach dopravcov.

Rýchle vybavovanie

„Celý proces trvá niekoľko sekúnd, vďaka tomu je systém pre seniorov oveľa komfortnejší,“ skonštatovala generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Zuzana Horčíková. V prípade označovačov cestovných lístkov stačí stlačiť ikonu Info, resp. Info o karte a čipovú kartu priložiť.

„Ak sa cestujúci rozhodne využiť predĺženie prostredníctvom multifunkčných automatov, ktoré sú na najdôležitejších železničných staniciach v Bratislave a v kraji, a rovnako vo vybraných obchodných prevádzkach a električkových zastávkach do Petržalky, stačí iba priložiť kartu k čítačke,“ uviedol riaditeľ odboru integrácie BID Peter Války.

Nový ročný predplatený lístok systém automaticky generuje 30 dní pred skončením aktuálnej platnosti.

Tí, ktorí si vybavovali SeniorPasy v prvých dňoch od spustenia 3. etapy Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) v novembri 2015, už teda majú vygenerované obdobie platnosti nového ročného predplatného lístka.

Predĺžite aj po skončení platnosti

Zapísať novú dobu platnosti je možné už 30 dní pred skončením aktuálnej platnosti na predajných miestach dopravcov. „Prostredníctvom označovačov a automatov je predĺženie možné zapísať najskôr jeden deň pred skončením platnosti, ale aj kedykoľvek potom, keď uskutoční prvú cestu v rámci novej doby platnosti,“ doplnila Horčíková.

Zástupcovia BID takisto informovali, že sa v súčasnosti vyhodnocuje dvojmesačná testovacia prevádzka nových elektronických označovačov vo vozidlách MHD. „Počas prvého mesiaca sa vychytávali viaceré technické komplikácie a disproporcie. Systém však funguje, žiadne výrazné zmeny a zásahy doň nie sú potrebné,“ uistila Horčíková.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM