Správy

Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky za viac ako 50-tisíc eur

Mesto Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky odpadu na Nitrianskej a Diaľničnej ulici, Seredskej ceste a ceste na Mlynský Klin za vyše 50-tisíc eur bez DPH.

Ilustračný obrázok k článku Senec chce odstrániť štyri nelegálne skládky za viac ako 50-tisíc eur
Zdroj: TASR

Momentálne prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa prác. Prvá skládka sa nachádza na výpadovke zo Senca, na starú Nitriansku cestu. Jej výmera je okolo 1 400 metrov štvorcových so 150 tonami odpadu.

Ďalšia nelegálna skládka odpadu je umiestnená na Diaľničnej ulici, pred výjazdom na diaľnicu zo Senca do Bratislavy, v blízkosti ovocného sadu. „Táto lokalita je na okraji mesta, z tohto dôvodu je veľmi pohodlné nechcený odpad odvážať práve sem, a to nielen obyvateľmi mesta Senec, ale aj z priľahlých obcí. Nakoľko sa však v blízkosti nachádza súkromné liečebno-výchovné sanatórium, odstránenie tejto skládky je nanajvýš žiaduce,“ priblížila samospráva. Na 1 200 metroch štvorcových sa tu nachádza zhruba 250 ton odpadu.

Tony odpadu

Nelegálna skládka, ktorú chce mesto odstrániť, je aj na poľnej ceste, pozdĺž starej Seredskej cesty. Ide o hlavnú cestu, od odbočky na Tureň, s pokračovaním ku kruhovému objazdu, smer Šamorín.

„Keďže ide o lokalitu blízko hlavnej cesty, je veľmi jednoduché nechcený odpad dovážať práve sem. Výmera skládky je 2 800 metrov štvorcových s 350 tonami odpadu,“ spresnilo mesto.

Približne 105 ton odpadu je na skládke, ktorá má rozlohu 1 600 metrov štvorcových a nachádza sa na ceste na Mlynský klin, v tesnej blízkosti rodinných domov. Podľa seneckej samosprávy sa na týchto skládkach nachádza približne rovnaký druh odpadu, v rôznom množstve. Ide najmä o zmesový komunálny odpad, stavebný odpad, opotrebované pneumatiky, papier, sklo či obaly z plastov.

Mesto chce, aby zhotoviteľ prác, ktorý vzíde z verejného obstarávania, realizoval triedený zber, odvoz a uloženie odpadu. Taktiež i sanáciu miesta do pôvodného stavu.

Čítajte aj: Odovzdajte starý spotrebič do zberu a pomôžete vlkom v bratislavskej ZO­O!

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM