Nina Táborská Samospráva

Šéfovia mestských organizácií by mali predložiť koncepciu rozvoja na najbližšie roky, myslia si mestskí poslanci

Mestskí poslanci za klub Bratislava INAK navrhujú zaviazať šéfov mestských príspevkových organizácií predložiť koncepciu rozvoja na najbližšie tri roky.

Ilustračný obrázok k článku Šéfovia mestských organizácií by mali predložiť koncepciu rozvoja na najbližšie roky, myslia si mestskí poslanci
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci Mestského zastupiteľstva a občianska iniciatíva Bratislava INAK predkladajú na štvrtkové rokovanie Mestského zastupiteľstva materiál, v ktorom žiadajú pripraviť koncepciu rozvoja mestských príspevkových organizácií a útvarov na obdobie do roku 2018. Následne by mal byť tieto koncepcie predložené na rokovanie príslušných komisií ako aj na verejnú odbornú diskusiu.

„Poslanci mestského zastupiteľstva sa nezúčastnili výberového procesu, ktorý bol plne v kompetencii primátora, tak nás zaujíma, kam chcú noví ale aj staronoví riaditelia posunúť príspevkové organizácie,“ uviedla Katarína Augustinič, predsedníčka mestského poslaneckého klubu Bratislava INAK.

Mestských príspevkových organizácií a útvarov je spolu dvanásť, preto klub Bratislava INAK navrhuje diskusiu a prezentáciu vízií rozdeliť na tri časti. Do novembrového zastupiteľstva by mali ísť Mestské lesy, Mestská polícia a Správa telovýchovných a rekreačných zariadení. Bratislava24.sk o tom informoval Michal Feik (Bratislava INAK).

Na december majú byť naplánované prezentácie organizácií Generálny investor Bratislavy, MARIANUM – Pohrebníctvo mesta Bratislavy, Bratislavské kultúrne a informačné stredisko a Zoologická záhrada. Na februárové zastupiteľstvo by ostali Galéria mesta Bratislavy, Mestská knižnica, Múzeum mesta Bratislavy, Mestský ústav ochrany pamiatok a Bratislava Tourist Board.

„Našim cieľom je skvalitniť prácu príspevkových organizácií a otvoriť diskusiu aj zaujímavým projektom a nápadom odbornej verejnosti i obyvateľom Bratislavy,“ uzavrela Katarína Augustinič.

Prečítajte si tiež: Bratislava je finančne poddimenzovaná a potrebuje sa rozvíjať, uviedol Magistrát na tému zvyšovania daní

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM