Nina Táborská Samospráva

Schválený územný plán zóny Trnávka- stred sa bude meniť. Ružinov už začal obstarávanie zmien a doplnkov

Na včerajšom zasadnutí miestneho zastupiteľstva v Ružinove schválili poslanci začatie obstarávania zmien a doplnkov k územnému plánu zóny Trnávka- stred. Dôvodom je pridanie funkcií do územia, v ktorom sa nachádza Spoločenský dom na Bulharskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Schválený územný plán zóny Trnávka- stred sa bude meniť. Ružinov už začal obstarávanie zmien a doplnkov
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte vo februári minulého roka ružinovskí poslanci schválili pravidlá výstavby v centrálnej časti Trnávky. Cieľom bolo zachovanie kvality bývania a ochrany zelene. Schválený územný plán zóny Trnávka- stred ale teraz čaká rozšírenie funkcií.

Po dlhšej diskusii ružinovskí poslanci schválili jeho zmeny a doplnky. Dôvodom je najmä Spoločenský dom na Bulharskej ulici a jeho okolie. „Časom vyplynula potreba rozšíriť funkcie tohto územia. Nerozširujeme ich ale smerom k výstavbe či funkciám, ktoré by narúšali charakter tejto časti Trnávky. Ide o rozšírenie smerom ku kultúrnospolo­čenskej a školskej vybavenosti,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Na základe návrhu predsedu komisie sociálnych služieb miestneho zastupiteľstva Petra Hrapka sa zmeny a doplnky ešte rozšírili o sociálnu a zdravotnícku oblasť.

„Obyvatelia sa ešte k týmto návrhom budú môcť vyjadriť,“ uzavrel Dušan Pekár.

Schválené obstarávanie zmien a doplnkov územného plánu Trnávka- stred sa týka len lokality okolo Spoločenského domu na Bulharskej ulici. Mestská časť ho chcela ešte pred dvomi rokmi prenajať, pričom účelom nájmu bola rekonštrukcia Spoločenského domu Bulharská, no neúspešne. Práve zmeny a doplnky územného plánu zóny majú za cieľ zatraktívniť túto budovu.

Prečítajte s tiež: Ružinov otvára spotrebiteľskú právnu poradňu

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM