Jakub Haršany Rôzne

Šálka teplého čaju pri dobrej knižke. Čajovňa je ako stvorená na jesenné obdobie

Väčšina asi najradšej trávi jeseň pod dekou pred televízorom. Sú však aj takí, čo sa radšej vyberú do mesta na šálku teplého čaju či kávy.

Ilustračný obrázok k článku Šálka teplého čaju pri dobrej knižke. Čajovňa je ako stvorená na jesenné obdobie
5
Galéria

Jednou z možností, kam sa schovať pred sychravým počasím, je literárna čajovňa a kaviareň Avra Kehdabra na Grosslingovej ulici. Svoj názov dostala na základe hlavnej vízie podniku. „Našou najväčšou výzvou je vykúzliť pre vás zážitok čara, niečoho nevšedného a jedinečného,“ píše sa na stránke čajovne. Pomenovanie Avra Kehdabra znamená Tvorím tak, ako hovorím.

Kvalitná príprava čajov

Malá čajovňa vás dostane svojou pokojnou atmosférou a útulným prostredím, kde sa budete cítiť ako doma. Môžete tu stráviť príjemný čas s niekym blízkym či len tak sami so svojimi myšlienkami.

Vybrať si môžete z bohatej ponuky kvalitných čajov z celého sveta. Nájdete tu však aj klasické domáce bylinkové čaje, ovocné či zázvorové čaje. Väčšina čajov pochádza priamo od farmárov a je pestovaná výlučne prírodným spôsobom. Zaujímavosťou je, že čajovňa používa najkvalitnejší vodný filter – osmotickú membránu, keďže na prípravu kvalitného čaju je dôležitá aj kvalitná voda.

Ak nemáte chuť na čaj, môžete si dopriať šálku voňavej kávy či horúcej čokolády. V ponuke je taktiež dobré domáce vínko či pivá z Belgicka či Anglicka. Na zahryznutie si môžete vybrať niektorú z vegetariánskych špecialít, pre mlsnejšie jazýčky sú pripravené chutné koláčiky.

Knihy, spoločenské hry či koncerty

Čajovňa má vo svojom názve pomenovanie literárna, to znamená, že popri popíjaní teplého čaju si môžete prečítať aj jednu zo zaujímavých knižiek, ktoré sú voľne prístupné. Nachádza sa tu aj malý antikvariát, v ktorom si môžete knihu, ktorá vám padne do oka, zakúpiť. Ak sa chcete zabaviť, k dispozícii sú aj rôzne spoločenské hry. Návštevníkov prilákajú aj cestovateľské premietania, výstavy či hudobné koncerty, ktoré sa tu raz za čas zorganizujú.

Práve v aktuálnom období je Avra Kehdabra ideálnym útočiskom pred nepríjemným počasím. Môžete si tu posedieť, zohriať sa pri šálke teplého čaju a na chvíľu zabudnúť na svet, ktorý sa odohráva za dverami tejto čajovne.

Čítajte aj: Vychýrená bratislavská palacinkáreň, ktorá zaručene pohladí vaše chuťové kanáliky

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM