Tomáš Stupavský Rôzne

S miernym meškaním, no kompletne vypredaný dnes do Bratislavy dorazil žltý vlak RegioJetu

Dnes sa oficiálne začala “vojna dopravcov“. Súkromná spoločnosť RegioJet vypravila svoje prvé vlakové súpravy na novej trase Bratislava – Žilina – Košice. Bubnujúci hudobníci, vysmiate hostesky, ktoré rozdávali balóny a cukríky, to všetko čakalo na cestujúcich, ktorí dorazili do Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku S miernym meškaním, no kompletne vypredaný dnes do Bratislavy dorazil žltý vlak RegioJetu
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Súkromný dopravca poňal prvý deň novej pravidelnej linky vskutku originálne. Rytmické zvuky bubnov zoskupenia Tambores v chladnom počasí ihneď zlepšili náladu na nástupišti číslo dva kam mal vlak, ktorý vyrážal z Košíc o 11:17, cestujúcich vysadiť.

Malá chybička krásy

RegioJet nakoniec dorazil na bratislavskú Hlavnú stanicu s niekoľko minútovým meškaním. No na tvárach cestujúcich nebolo badať náznaky rozhorčenia.

„Náš vlak dorazil o 15 minút neskôr. Meškanie bolo zapríčinené výlukou na trati medzi Trnavou a Žilinou,“ informovala hovorkyňa spoločnosti Student Agency, do ktorej patrí aj RegioJet, Petra Nováková.

Podľa jej slov sa im podarilo počas nedele takmer všetky vlaky na tejto trase kompletne naplniť. Výnimkou boli iba skoré ranné vlaky kde sa niekoľko voľných miest našlo. Čiže s prvým dňom prevádzky sú zatiaľ v RegioJete všetci spokojní.

Vysoký záujem cestujúcich sa pozdával aj majiteľovi Student Agency Radimovi Jančurovi. „Evidujeme trikrát viac cestujúcich ako IC vlaky, ale ešte nechcem oslavovať predčasne. Uvidíme aký bude záujem aj ďalšie dni,“ doplnil Jančura.

Cestujúci si pochvaľovali komfort a nový typ služieb

Ako dopravca RegioJet avizoval jeho cieľom je zákazníkom ponúknuť pohodlnejšie a zaujímavejšie cestovanie na aké neboli ľudia doteraz zvyknutí. Cestujúci si môžu vybrať lístok z troch cenových kategórií Standard, Relax a Business. Každá z tried má svoje špecifiká. V najlacnejšej kategórií Standard sa dá lístok z Košíc do Bratislavy zakúpiť už od deviatich eur.

„Ja som cestovala v triede Standard a bola som skutočne prekvapená komfortným kupé. Cestovalo sa mi pohodlne. Spoločnosť RegioJet som si vybrala cielene, pretože som chcela na vlastnej koži vyskúšať služby, ktoré tak vehementne prezentovali,“ prezradila študentka Lucia, ktorá cestovala do Bratislavy kvôli zápočtom v škole.

Veľkou a očakávanou novinkou v žltých vlakoch je prítomnosť stevardiek v každom vozni, ktoré počas celej jazdy poskytujú cestujúcim zadarmo kávu, nealko, niekoľko novín alebo časopisy.

Okrem toho si u nich ľudia môžu objednať studené jedlá ako napríklad bagety alebo croassanty. Čiže už sa kvôli niečomu pod zub nemusia cestujúci teperiť iba do jedálenského vozňa. Ten je samozrejme zakomponovaný v jednom z desiatich vagónov, ktoré ťahá lokomotíva Vectron.

„Priznám sa, že o tejto službe som vôbec nevedel. Preto som bol prekvapený, keď ku nám do kupé vošla sympatická slečna a spýtala sa nás či si dáme niečo na pitie. S radosťou som prijal dúšok čaju,“ opisoval ďalší študent Marek.

Celkovo budú medzi Bratislavou a Košicami jazdiť denne tri súpravy rýchlych žltých vlakov tam a späť. Cesta potrvá 4 hodiny a 53 minút. Majiteľ spoločnosti Radim Jančura v piatok uviedol, že sa obáva bezplatného cestovania, ktoré im podľa jeho slov kompletne nabúralo biznis plán. Ak sa im nebude dariť do Vianoc žlté vlaky napĺňať aj RegioJet pristúpi k predaju lístkov zadarmo.

Vyzerá to tak, že železnice sa skutočne chystajú biť o každého zákazníka. Predovšetkým o študentov. Bude teda len na cestujúcich či si zvolia pohodlné cestovanie a ochotne zaplatia prijateľnú sumu za nové služby.

RegioJet
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM