Nina Táborská Rôzne

S jeseňou sa výrazne naplnil kalendár podujatí: V tejto bratislavskej ponuke si nájde každý to svoje

Posledný októbrový víkend bude plný kontrastov. Fantastiku vystrieda humorná literárna tvorba, gitarovému folku bude konkurovať jazz, tradične rušný jarmok bude protikladom k prehliadke chrámovej hudby v tichosti kostola.

Ilustračný obrázok k článku S jeseňou sa výrazne naplnil kalendár podujatí: V tejto bratislavskej ponuke si nájde každý to svoje
Zdroj: TASR

„Ponuka podujatí v bratislavskom regióne je skutočne široká, len treba vedieť, kde sa dá nájsť. Župa považuje za dôležité, aby ľudia vedeli, kam ísť za športom, zábavou či kultúrou. Práve na to má portál gob.sk s kompletnými informáciami o dianí v kraji,“ sú slová predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša.

Víkend sa bude niesť v znamení hudobnej multižánrovosti. Záplavu rozmanitej muziky v hlavnom meste odštartujú v poradí 41. Bratislavské jazzové dni od 23. do 25. 10 v Inchebe. V piatok bude petržalský DK Lúky znieť rytmami garážového punku a sobotňajší First Message festival reggae hudby ovládne historickú ruinu Nemeckého veslárskeho klubu.

Dokonalá kultúrna zmes

Hlavné mesto ponúkne dokonalú zmes pre kultúrnych fajnšmekrov. Bratislava v pohybe, festival medzinárodných rozmerov, ponúkne v piatok v Priestore súčasnej kultúry A4 ukážku súčasného tanca v podaní českého tvorivého tímu i talianskeho choreografa.

Festival Astorka prinesie kvalitné divadlá, ktoré sa aktuálne vyjadrujú k problémom dnešných dní. O program, ktorý trvá 25. až 29. 10., je veľký záujem a vstupenky zoženiete už len na posledné predstavenia. V nedeľu rozozvučia diela velikánov chrámovej hudby Františkánsky kostol Zvestovania Pána vďaka koncertu Jubilate Deo.

Ak vás fascinuje sci-fi, zájdite v sobotu do Strediska kultúry Bratislava Nové Mesto. Práve tam na vás bude čakať Kozmodróm, festival plný hier, prednášok a projekcií o vedeckej fantastike. Ak ste, naopak, fanúšikmi tradícií, 2. Dúbravský jarmok bude pre vás ako stvorený.

Voľné dni aj o dobročinnosti

Svedčí o tom sobotňajšia dobrovoľnícka akcia Pomôžme vinohradom v Pezinku. Dobrá vôľa stojí aj za Petržalskou baretkou – celoslovenským festivalom humornej hudobnej a literárnej tvorby, ktorý sa už tretíkrát koná na počesť lídra legendárnej skupiny Lojzo Mariána Kochanského.

„Kultúra bude v tieto dni dýchať doslova z každého kúta regiónu. Spomeniem napríklad Deň otvorených ateliérov. Jedenásť miest a obcí bude v sobotu hostiť nultý ročník akcie, počas ktorej lokálni výtvarníci umožnia nahliadnuť do svojich dielní. A to je len zlomok z ponuky na tento víkend. Nechajte sa inšpirovať!“ hovorí výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Ďalšie podujatia nájdete tu: Netradičný jarmok, jesenná šarkaniáda aj jablkové hodovanie. Tento víkend je v Bratislave z čoho vyberať

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM