Nina Táborská Samospráva

Ružinovské chodníky a cesty dostanú novú tvár. Treba sa však pripraviť aj na dopravné obmedzenia

Mestská časť Ružinov začala s tohtoročnou výmenou povrchov ciest a chodníkov. V júli a auguste dostanú nový asfaltový povrch spolu štyri cesty a päť chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Ružinovské chodníky a cesty dostanú novú tvár. Treba sa však pripraviť aj na dopravné obmedzenia
Zdroj: Dnes24.sk

„Rekonštrukčné práce začali na chodníkoch Ostredková a Drieňová okolo Bioparku na Ostredkoch,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár.

V júli a auguste dostanú nový asfaltový povrch spolu štyri cesty a päť chodníkov v Ružinove. Na obmedzenia pre motoristov a chodcov sa tak treba pripraviť na cestách Pažítková, Astrová, Liptovská a Oravská. Bratislava24.sk o tom informovala ružinovská hovorkyňa Miroslava Plesníková.

Na Oravskej príde podľa nej aj k úprave parkovacích miest. Vynovené budú aj chodníky na Bachovej a Liptovskej ulici a na spomínanej Ostredkovej a Drieňovej. Predpokladané náklady na tieto práce mestská časť Ružinov odhadovala na vyše 530-tisíc eur, v elektronickej aukcii v rámci verejného obstarávania sa ich však podarilo stiahnuť na vyše 382-tisíc eur, ktoré spomedzi deväť uchádzačov ponúkla firma Eurovia SK.

„Zároveň sa mestská časť Ružinov uchádzala o dotáciu z Bratislavského samosprávneho kraja na opravu cesty na Krasinského ulici na Trnávke,“ doplnil starosta Pekár. Kraj mestskej časti odsúhlasil dotáciu vyše 34-tisíc eur. Rekonštrukcia Krasinského by sa tak mala realizovať tiež v tomto roku.

Za uplynulé štyri roky mestská časť Ružinov vymenila povrch na 27 cestách a 12 chodníkoch za viac ako milión eur z ružinovského rozpočtu aj zo zdrojov súkromných firiem.

Foto zrdoj: MČ Ružinov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM