Rôzne

Ružinov sa po šiesty raz zapája do dobrovoľníckej akcie Naše Mesto

Zapojte sa aj vy a pomôžte skrášliť mesto, v ktorom žijete. Dnes a zajtra bude prebiehať dobrovoľnícka akcia Naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov sa po šiesty raz zapája do dobrovoľníckej akcie Naše Mesto
3
Galéria
Zdroj: TASR

Natieranie plotov, čistenie verejných priestranstiev, vysádzanie kvetín, úprava detských ihrísk či odstraňovanie nelegálnych skládok odpadu. To je len časť aktivít, ktoré má naplánované bratislavský Ružinov v rámci dobrovoľníckej akcie Naše Mesto, ktorú organizuje Nadácia Pontis dnes a v sobotu.

Skrášľovanie mesta

Mestská časť sa do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva v strednej Európe zapája šiestykrát. Informovala o tom ružinovská hovorkyňa Marianna Šebová.

„V rámci Nášho Mesta sme pripravili pre dobrovoľníkov zaujímavé činnosti, zamerané na natieranie a čistenie verejných priestranstiev. Sú obsadené do posledného miesta a zaplnili sa v priebehu niekoľkých dní,“ skonštatoval starosta Ružinova Dušan Pekár. Ten bude spolu s dobrovoľníkmi čistiť okolie Štrkoveckého jazera a vysádzať tam kvetiny.

Ruku k dielu však priloží celkovo okolo 200 ľudí, ktorí vymenia prácu za počítačom za štetce, farby, metly a hrable. Okrem starostu a dobrovoľníkov sa pridajú aj niektorí miestni poslanci či zamestnanci miestneho úradu. Skrášľovať by mali detské ihriská alebo odpratávať odpad z nelegálnych skládok.

Nový náter dostane plot pri detskom ihrisku na Jadrovej a na Haburskej ulici. „Ďalšie skupiny vyčistia nelegálne skládky odpadu na ulici Mlynské Nivy a Galvaniho. O čistejší vzhľad sa postarajú dobrovoľníci aj v parku na Horváthovej ulici,“ doplnila Šebová. Na ulici Dr. Vladimíra Clementisa pribudnú nové kvety, natretá betónová stena, stĺpy či zábradlie, ako aj okolie bez odpadkov. Na Vavrínovej ulici budú dobrovoľníci zametať, hrabať a čistiť chodník.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM