Rôzne

Ružinov pomôže rodinám prváčikov jednorazovým príspevkom 40 eur

Nárok na príspevok majú rodiny, ktorých deti nastúpili v aktuálnom školskom roku do prvých ročníkov základných škôl ako v Ružinove, tak i v iných mestských častiach.

Ilustračný obrázok k článku Ružinov pomôže rodinám prváčikov jednorazovým príspevkom 40 eur
Zdroj: Dnes24.sk

Rozpočtom rodín s prváčikmi v Ružinove by mal aj v školskom roku 2018/2019 pomôcť jednorazový príspevok 40 eur.

Jednorazový príspevok

Nárok naň majú rodiny, ktorých deti nastúpili v aktuálnom školskom roku do prvých ročníkov základných škôl ako v Ružinove, tak i v iných mestských častiach. Podmienkou v oboch prípadoch je trvalý pobyt v Ružinove aspoň jedného rodiča dieťaťa, respektíve jeho zákonného zástupcu.

„Ružinovský miestny úrad bude v priebehu mesiacov september a október zasielať oznámenia o poskytnutí príspevku zákonným zástupcom,“ priblížila ružinovská hovorkyňa Jana Pôbišová. To sa bude týkať detí zapísaných do prvých ročníkov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti. V prípade iných mestských častí môžu rodičia požiadať úrad osobne alebo písomne.

Príspevok bude následne vyplácaný v pokladni ružinovského miestneho úradu do konca novembra. Bližšie informácie poskytuje rodičom miestny referát sociálnych služieb, a to na telefónnom čísle 02/48284285 alebo prostredníctvom e-mailovej adresy jana.morgosova@ruzinov.sk.

Miestny úrad v Ružinove vyplatil vlani 534 rodičom celkovo 18 690 eur.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM